Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22. janvāra plkst. 6.30 līdz 23. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 48 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 35 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 17.46 VUGD saņēma izsaukumu uz Cēsu novada Priekuļu pagastu, kur bija avarējis mikroautobuss. Ceļu satiksmes negadījumā cieta divi cilvēki. Viens cilvēks izkļuva no transportlīdzekļa paša spēkiem, savukārt otru cilvēku ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot glābšanas dēli, izcēla no transportlīdzekļa. Abi cilvēki tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnas akumulatora klemmes un darbu notikumā noslēdza.

Plkst. 21.09 saņemts izsaukums uz Valmieras novada Kauguru pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 36 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās cilvēks, kurš notikumā cieta. Ugunsgrēka dzēšanu sarežģīja spēcīgais vējš, jo pastāvēja izplatīšanās draudi. Plkst. 00.25 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 15.49 tika saņemts izsaukums uz Rēzeknes novada Viļānu pagastu, kur bija avarējusi kravas automašīna kā rezultātā no degvielas tvertnes noplūda dīzeļdegviela 250 l apmērā. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot šķidrumu savākšanas trauku, likvidēja degvielas noplūdi un darbu notikumā noslēdza.

Jau vēstīts, ka vakar plkst. 07.27 saņemts izsaukums uz Valmieras ielu Rīgā, kur divstāvu koka neapsaimniekotā ēkā dega otrais stāvs 40 m2 platībā, kā arī starpstāvu pārsegums uz bēniņiem 30 m2 platībā. Notikuma vietā daļēji tika ierobežota satiksme. Plkst. 12.37 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega sodrēji sešu ēku dūmvados, siltumnīca, vieglā automašīna un divos gadījumos atkritumi.

Valsts policija tikmēr ziņo, ka aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 159 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 10 personas. Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 382 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 113 par ātruma pārsniegšanu un seši par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākti četri kriminālprocesi, tāpat ir uzsākts viens kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā.

 

Iepriekšējais raksts“Tas nav vienkāršs tunelis!” Krievu gūstekņi ukraiņiem atklājuši svarīgu informāciju
Nākamais rakstsJauni notikumi tautā mīlētā dziedātāja Ainara Bumbiera dzīvē