Pārvietošanās ar privāto auto mājsēdes laikā – stāsta Ministru kabineta pārstāvji.

Ar privāto auto atļauts pārvietoties vienlaikus tikai vienas mājsaimniecības locekļiem vai divām personām. Pavadot nepilngadīgu bērnu vai personu, kurai nepieciešama asistenta palīdzība vai kurai ir objektīvas grūtības vecuma vai funkcionālo traucējumu dēļ, privātajā transportlīdzeklī atļauts pārvietoties līdz trim personām no vairākām mājsaimniecībām.

Pārvietošanās privātajā auto atļauta arī iedzīvotājiem, kas nodarbināti sabiedrībai kritiski svarīgās nozarēs un jomās, tostarp, glābšanas dienestu darbiniekiem,  plašsaziņas līdzekļu darbiniekiem, kas pilda darba pienākumus vienā struktūrvienībā, norīkojumā vai maiņā un izmanto vienu auto, lai dotos uz darba vietu un atgrieztos no tās. Šādos gadījumos visiem pasažieriem obligāti ir jālieto sejas maskas.

Mājsēdes laikā sabiedriskā transporta darbības laiks netiek ierobežots, lai primāri nodrošinātu iedzīvotāju nokļūšanu uz un no darba vai veiktu darba pienākumus. Tāpat, būs iespēja izmantot taksometra pakalpojumus vai pārvietoties ar savu transportu. Atrodoties ārpus savām mājsaimniecībām mājsēdes laikā, iedzīvotājiem ir jābūt iemesla apliecinājumam par dzīvesvietas atstāšanu. Vienlaikus ārkārtējās situācijas, tostarp arī mājsēdes laikā pilsētas un piepilsētas sabiedriskajā transportā noteikts 50% piepildījums.

Saskaņā ar valdības lēmumu, mājsēdes laikā, iedzīvotāji nedrīkstēs atstāt savu mājvietu vai uzturēšanās vietu no 21. oktobra plkst. 20.00 līdz 15. novembra plkst. 5.00. Mājsēdes mērķis ir pēc iespējas apturēt galveno Covid-19 izplatības ceļu – klātienes kontaktēšanos.

Aicinām iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievērot visus valstī noteiktos drošības pasākumus, sabiedrisko transportu izmantot tikai neatliekamiem braucieniem! Tāpat, ja ir iespēja, īsās distances veikt ar kājām vai velosipēdu. Katra cilvēka izlēmīga rīcība, rūpīgi ievērojot visus drošības pasākumus un vakcinējoties, palīdz apturēt pandēmiju un atgriezties ierastajā ikdienas dzīves ritmā.

Iepriekšējais raksts“Lokdaunā” ar paziņojumu klajā nāk veikalu tīkls “Maxima”
Nākamais rakstsPremjers un veselības ministrs pastāsta, cik grūti turpmāk klāsies nevakcinētajiem iedzīvotājiem