Trešdien preses konferencē pēc valdības sēdes premjers Krišjānis Kariņš un veselības ministrs Daniels Pavļuts pastāstīja, kas turpmāk mājsēdes laikā un pēc tās sagaida nevakcinētos un kā plānots mudināt vakcinēties vēl neizlēmušos. Jau ziņots, ka no ceturtdienas līdz 15. novembrim Latvijā ieviesta stingra mājsēde.

“Nākamās četras nedēļas mums visiem būs grūtas, bet, ievērojot mājsēdi, mēs varēsim samazināt saslimstību un slimnīcu noslodzi. Es novēlu visiem pacietību un izturēt šo laiku. Nevakcinētiem cilvēkiem nekas pēc 15. novembra nekļūs vieglāk,” sacīja Kariņš. “Tiem cilvēkiem, kuri līdz šim nav atsaukušies vakcinācijai brīvprātīgi, mēs esam spiesti tomēr to likt par pienākumu – mēs meklēsim vēl veidus, kā to īstenot, lai varētu iziet no krīzes.”

Pavļuts piebilda, ka “mēs šo krīzi varētu pilnībā izbeigt 6 nedēļu laikā.” Ministrs sacīja: “Mums ir pietiekamas jaudas, lai 6 nedēļu laikā vakcinētu visus Latvijas iedzīvotājus, kas to vēl nav izdarījuši. Katra tukšā vieta rindā pēc vakcīnas var maksāt daudzas dienas, nedēļas, mēnešus un dzīvības. Mums priekšā ir ļoti smags laiks. Stingrie noteikumi ir pieņemti ar smagu sirdi. Es ceru, ka uz valsts svētkiem mums būs izdevies salauzt inficēšanās un slimnīcu noslodzes pieauguma līkni. Es esmu drošs, ka mēs izcīnīsim brīvību arī no Covid-19.”

“Tām klātienē strādājošo darbinieku grupām, kas kontaktējas ar citiem cilvēkiem un uz kurām neattiecas 15. novembra nosacījums, vakcinācijas pienākums stāsies spēkā 15. decembrī,” norādīja Pavļuts.

Premjers piebilda: ““Zaļais režīms” būs tik ilgi, kamēr 90% senioru un riska grupu, kā arī aptuveni 75% iedzīvotāju kopumā nebūs vakcinēti. Mēs pieņemsim valstī kā normu to, ka būs jābūt vakcinētam, lai varētu saņemt pakalpojumus, un meklēsim veidus, kā vēl stingrāk to noteikt. Valsts policijas priekšnieks apliecināja, ka policija spēs kontrolēt šo mājsēdi, turklāt šajās stundās nekas vairs nebūs atvērts. Policija ir spējīga un gatava uzraudzīt šo situāciju.”

Iepriekšējais rakstsCik cilvēku “lokdauna” laikā var braukt vienā privātajā auto?
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 21. oktobris