Kā Latvijas sabiedrisko mediju portālā lsm.lv vēsta sinoptiķis, LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis, laika prognozes Jāņu laikam ir mainījušās un pēc divu gadu pārtraukuma mūs sagaida lietaini svētki. Bet nu par visu pēc kārtas. Diemžēl prognozes ir mainījušās: Sinoptiķis Bricis par laiku svētkos un pēc tiem

Ja iepriekšējo divu gadu Līgo svētki bija ar sausu, saulainu un siltu laiku, tad šogad prognozes sola lietu visā Latvijā. Lai gan vēl iepriekš šonedēļ prognozes bija labvēlīgākas, mūsu reģionā aktīvi veidojas cikloni, kas laikapstākļus padara nepastāvīgus, mainīgus un sarežģītāk prognozējamus.

Latviju Līgo dienā šķērsos plaša nokrišņu zona, bet lietus mākoņi valsts rietumus sāks pārņemt jau 22. jūnija pēcpusdienā, atnesot lietu Kurzemē un centrālajā daļā, prognozē Bricis. Tikmēr naktī uz 23.jūniju līs visā valstī, vietām ilgstoši un stipri.

Arī Līgo dienā lietus gan ar mazāku intensitāti un ar pārtraukumiem turpināsies, tam mitējoties pēcpusdienā un vakarā. Jāņu vakarā un naktī ar pārtraukumiem nokrišņi gaidāmi daudzviet Vidzemē, Latgalē un Sēlijā, kamēr Kurzemē, visticamāk, svētku nakts paies bez nokrišņiem, liecina pašreizējās prognozes.

Nokrišņu un mākoņu dēļ būs pavēss, Līgo dienā daudzviet 16…19 grādi, vietām Vidzemē tikai 14…15. Jāņu naktī 11…15 un daudzviet veidosies migla. Jāņu dienā jau laiks kopumā saulains un 19…24 grādi. 

Pēc Jāņiem laiks kļūs karstāks, anticiklonam atnesot sausu laiku. Mēneša izskaņā daždien gaiss sakarsīs līdz 30 grādu atzīmei, prognozē sinoptiķis.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

 

Iepriekšējais rakstsPVD pirms svētkiem nācis klajā ar vēl vienu nepatīkamu vēsti
Nākamais rakstsRīdziniece tiek pie daudzus desmitus tūkstošus vērta apvidnieka