Šīs nedēļas vidū atmosfēras spiediens pakāpeniski pazeminājās un valsti sasniedza mākoņu un lietus zona, gaiss kļuva nedaudz vēsāks. Arī nedēļas izskaņā atmosfēras spiediens būs pazemināts un jaunnedēļ laika apstākļus turpinās noteikt ciklonu darbība – visā valsts teritorijā saglabāsies mākoņains un nokrišņiem bagāts laiks, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Arī nedēļas nogalē debesis aizklās mākoņi, tomēr vietām uzspīdēs arī saule. Sestdien daudzviet palaikam līs. Saglabāsies lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš. Naktī gaiss atdzisīs līdz +6…+10°, dienā gaisa temperatūra nepārsniegs +11…+16°. Svētdien valsts teritorijas lielākajā daļā pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, savukārt Kurzemē vējš pūtīs no rietumu puses. Rietumu un centrālos rajonus šķērsos nokrišņu zona, kas daudzviet nesīs lietu. Minimālā gaisa temperatūra naktī ir gaidāma +4…+10°, bet dienā gaisa temperatūra būs līdzīga kā sestdien.

Pirmdien vējš pierims un būs lēns, naktī debesis daudzviet skaidrosies. Minimālā gaisa temperatūra naktī gaidāma +6…+11° robežās. Tomēr no rīta debesis atkal aizklās mākoņi, un valsti no dienvidiem šķērsos plaša nokrišņu zona. Dienā gaiss iesils vien līdz +11…+15°, bet vietām centrālajos un austrumu rajonos līdz +16…+17°.

Šī brīža prognoze liecina, ka arī nākamās nedēļas vidū būtiskas izmaiņas laika apstākļos nav gaidāmas – Latviju šķērsos vairākas nokrišņu zonas, līdz ar to valsts lielākajā daļā līs. Pūtīs lēns līdz mērens vējš. Naktīs gaisa temperatūra saglabāsies +5…+10° robežās, bet dienās termometra stabiņš nepakāpsies augstāk par +12…+18°.

Iepriekšējais rakstsBrīdina par laiku tuvākajās stundās
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 27. maijs