Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina par ceturtdienas pēcpusdienā gaidāmo laiku.

26.05.2022.pēcpusdienā vietām centrālajos un austrumu rajonos gaidāms pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām līdz 15 m/s un stiprām lietusgāzēm.

ESI INFORMĒTS, ka var veidoties pērkona negaiss. Īpaši piesardzīgs esi vietās, kas sevišķi pakļautas pērkona negaisu ietekmei, piemēram, mežos, atklātās teritorijās. Nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu. Iespējama lokālu zemāko teritoriju applūšana. Braukšanas apstākļus uz ceļa var apgrūtināt pasliktināta redzamība un akvaplanēšana. Āra aktivitātes var tikt traucētas. Ja vien iespējams, meklē patvērumu slēgtās telpās.

Lai arī tuvākajās dienās gaidāms lietus, tomēr Latvijas dienvidrietumu rajonos līs mazāk, un laika posmā no 26.05.2022. līdz 30.05.2022. vietām mežos ir gaidāma augsta ugunsbīstamība.

ESI INFORMĒTS, ka mežos un krūmāju teritorijās ir paaugstināta ugunsbīstamība. Esi piesardzīgs mežu un krūmāju tuvumā. Nekurini ugunskurus un nemet zemē izsmēķus! Aizdegšanās gadījumā uzreiz ziņo glābšanas dienestam!

Iepriekšējais rakstsAr sen gaidītu ziņu klajā nācis veikalu tīkls “Lidl”
Nākamais rakstsDiemžēl ir nepatīkamas ziņas par laiku turpmāk – prognoze 7 dienām!