Kā vēsta 15.-21. marta izdevums “Kas jauns”, pēdējos gados trūkumā nonākusī skatuves leģenda Jolanda Suvorova atkal iekrājusi parādu par mājokli, lai gan iepriekš labi cilvēki viņai palīdzēja to dzēst. Ukrainā dzimusī māksliniece arī neslēpj – pārdzīvo par karu, bet atbalsta Krievijas prezidentu.

Ar 330 eiro pensiju komiķe izdzīvot nespēj, parāds par dzīvokli turpina augt, viņa norāda. Esot pārdevusi jau visu, ko vien varējusi, bet cenas veikalos ir šausmīgas un ar iztikšanu ir visai sarežģīti. Draugi pat teikuši, lai padzer kādus nomierinošus medikamentus, bet viņa pat ārsta izrakstītās zāles nespējot atļauties. Vienlaikus Jolanda nespējot palikt vienaldzīga par Latvijā un pasaulē notiekošo.

Suvorova, kuras tēvs ir ukrainis, bet mamma – latviete, dzimusi Harkivā, kas šobrīd tiek smagi bombardēta no Krievijas armijas puses. Viņa neslēpj, ka ļoti pārdzīvo par karu un to, ka tiek iznīcināta dzimtene, un raud par ukraiņu likteni, tostarp par saviem pusbrāļiem un pusmāsām, kā arī draugiem Ukrainā. Tomēr viņas tālāk teiktais pārsteidz.

Suvorova neslēpj neapmierinātību, ka Latvijā atslēgti Krievijas TV kanāli. Acīmredzot, tieši tur viņa smēlusies šiem kanāliem tik raksturīgās propagandas “gudrības” – komiķe intervijā izdevumam šokējoši paziņo, ka Putins negribot atņemt Ukrainu, bet tikai ievest tur kārtību. Viņa uzdod arī retoriskus jautājumu – kādēļ šo astoņu gadu laikā, kopš konflikts Ukrainā sācies, neviens par to nerunāja tik skaļi kā tagad? Kādēļ Ukrainas prezidents slēpjoties bunkurā un nelaižot ārpus valsts vīriešus? Kāpēc Amerika iejaucoties Ukrainā notiekošajā, kāpēc NATO tuvojoties Krievijas robežām? Suvorova neslēpj – ja viņai rādītu Krievijas kanālus, tad vēl varētu ko uzzināt, bet nu informācija tiekot pasniegta tikai no vienas puses.

Ir skumji redzēt, ka Ukrainā dzimis cilvēks situāciju redz caur Krievijas TV prizmu un atbalsta asiņainu agresiju. Jācer, ka dzīve bez šiem TV kanāliem komiķei atvērs acis uz Ukrainā notiekošo.

Visu rakstu lasiet “Kas jauns” 15.-21. marta numurā.

Iepriekšējais rakstsJaunas ziņas par negadījumā smagi cietušo basketbola leģendu Semjonovu
Nākamais rakstsKā šajā grūtajā brīdī iztiek kādreiz tik slavenās grupas “Credo” solists Veits?