Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 26. septembra plkst. 6.30 līdz 27. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 37 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar no rīta Bauskas novada Svitenes pagastā ugunsdzēsēji glābēji no Svitenes upes izcēla bojāgājušo un nodeva Valsts policijas darbiniekiem. Atbilstoši VUGD statistikai, šogad no ūdens izcelti 79 miruši cilvēki, bet 51 dzīvību zaudējis ugunsnelaimēs.

Plkst. 18.37 VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpils novada Gārsenes pagastā trīsstāvu dzīvojamā mājā ir izveidojies sadūmojums. Pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trešā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 1m2 platībā. No dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kas nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 20.16

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, dārza māja, dzīvojamais vagons un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Iepriekšējais rakstsTraģēdija pirmdienas vakarā notikusi netālu no Siguldas
Nākamais rakstsAmuna Davis bez dzelžainām diētām īsā laikā nometis 35 kilogramus – kādā veidā?