Šī nedēļa iesākās ar rekordsiltu laiku, 39 meteoroloģisko novērojumu stacijās sasniegti jauni maksimālās gaisa temperatūras rekordi, 20 no tiem vakar, turklāt par veseliem 8 grādiem pārspēts iepriekšējais 10. aprīļa nacionālais siltuma rekords.  Iepriekš siltākais 10. aprīlis bija 2017. gadā, kad Mērsragā un Rīgā temperatūra paaugstinājās līdz 19,1°. Pirmo reizi meteoroloģisko novērojumu vēsturē gaisa temperatūra tik agri pavasarī sasniedza +27°. Iepriekš šāds karstums bijis 1950. gada 23. aprīlī, tātad šogad tas noticis 13 dienas agrāk. Bet nu vasarīgajam laikam pienācis gals, turpmākajās dienās Latvijā būs pavasarīgi silts, termometra stabiņš nepārsniegs +15° atzīmi, palaikam līs un pūtīs brāzmains vējš, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Diemžēl sinoptiķiem ir pagalam neiepriecinošas ziņas par laiku turpmāk

Piektdienas naktī debesis aizklās bieza mākoņu sega, vietām, galvenokārt Kurzemē un Vidzemē, tie atnesīs lietu. Dienvidrietumu, rietumu vējš brāzmās visā valstī sasniegs 15-18 m/s, bet uz rīta pusi vējš pakāpeniski sāks zaudēt savu spēku un pierims. Nakts nebūs pārāk vēsa, termometra stabiņš noslīdēs līdz +5…+10° atzīmei.  Diena iesāksies ar mākoņainu laiku, bet tās otrajā pusē starp mākoņiem izlauzīsies arī kāds saules stars. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, vienīgi austrumos tas būs jūtamāks, tur vietām arī nedaudz var uzlīt. Laiks būs pavasarīgi silts, termometra stabiņš pakāpsies līdz +11…+15° atzīmei, vienīgi piekrastes rajonos gaisa temperatūra būs par dažiem grādiem zemāka, tur +6…+11°.

Brīvdienās laika apstākļi būs ļoti līdzīgi – naktīs gaiss atdzisīs līdz +4…+9°, dienu laikā gaisa temperatūra pārsvarā būs +10…+15° robežās, vienīgi piekrastē nedaudz vēsāks. Sestdien līs tikai vietām Latvijā, arī vējš būs kļuvis lēnāks, līdz ar to nakts un rīta stundās vietām sabiezēs migla. Svētdien laiks būs nokrišņiem bagāts un vējains. Mūsu teritoriju rīta agrumā no rietumiem sasniegs jauna un plaša nokrišņu zona, kas šķērsos visu valsti un atnesīs lietu. Ja naktī vējš nebūs pārāk stiprs, tad dienā dienvidrietumu, rietumu vējš visā valstī brāzmās sasniegs 15-19 m/s, valsts rietumu un centrālajos rajonos pat 20-21 m/s.

Šī brīža prognozes liecina, ka jaunnedēļ gaisa temperatūra turpinās pazemināties. Atsevišķās naktīs termometra stabiņš vietām noslīdēs nedaudz zem 0° atzīmes, līdz ar to nav izslēgts, ka lietum pievienosies arī slapjš sniegs. Dienās gaiss neiesils vairāk par +10°.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais raksts“Vai tad tā var būt?!” Ogrēniete 50 eiro vietā laimē prātam neaptveramu naudu
Nākamais rakstsĶengaragā ar nomas skrejriteni mēģina aizbēgt no policijas; tālāk notikumi risinās strauji