Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 13. decembra plkst. 06.30 līdz 14. decembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst.20.37 saņemts izsaukums uz kādu dzīvojamo māju Rīgā, kur izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamā mājā deg sadzīves mantas 50m2 platībā un bēniņi 10m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodotos Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā ēkā tika atrasts bojāgājis cilvēks. Plkst.23.01 ugunsgrēks likvidēts.  

Plkst.18.12 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Gulbenes novada Druvienas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāvu mūra ēka 60m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās iedzīvotājs, kas bija pamanījis sadūmojumu, no ēkas izglābta vienu cilvēku. Plkst.00.08 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst.13.35 tika saņemts izsaukums Daugavpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja 60m2 platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā ēkā tika atrasts bojāgājis cilvēks. Plkst. 16.33 ugunsgrēks likvidēts. Atbilstoši VUGS statistikai, šogad ugunsnelaimes prasījušas jau 93 dzīvības, bet 99 mirušie izcelti no ūdens.

Vakar plkst. 16.47 saņemts izsaukums Talsu novada Ķūļciema pagastā, kur uz Engures ezera atradās divi cilvēki un saviem spēkiem nespēja tikt krastā, jo bija izveidojusies bieza migla. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot autocisternas skaņas signālu un gaismas lukturus, kā arī nepārtraukti sazinoties ar cilvēkiem, atrada cilvēkus aptuveni divus kilometrus no krasta. Izglābtie cilvēki nogādāti krastā. Plkst. 19.03 darbi notikuma vietā pabeigti.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības rozete, elektrolīnijas balsts, elektrosadales skapis, frontālais iekrāvējs, salmu ruļļi, divos gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna, saimniecības ēka, starpsiena un šķūnis.

Iepriekšējais rakstsLiels pavērsiens redzi zaudējušās teātra leģendas Plēpja dzīvē
Nākamais rakstsParādās jaunas ziņas par slimnīcā esošā Lemberga stāvokli