Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22. decembra plkst. 06.30 līdz 23. decembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 13.49 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jēkabpils novada Viesītes pagastā, kur vienstāva mūra mājā dega istaba 20m2 platībā un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 17.10 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

VUGD atgādina: visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega apkures katls un sadzīves priekšmeti saimniecības ēkā, sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, vieglā automašīna, atkritumi neapsaimniekotā ēkā, piecstāvu mājas kāpņu telpas durvju apmale, papīri pastkastē daudzdzīvokļu ēkas kāpņu telpā, starpstāvu pārsegums saimniecības ēkā.

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Smiltenes novada Bilskas pagastā, kur bija jāsakārto ceļa braucamā daļa pēc ceļu satiksmes negadījuma, Jelgavas novada Līvbērzes pagastā un Dobeles novada Lielauces pagastā no avarējušiem transportlīdzekļiem tika izcelti kopumā trīs cilvēki, bet Rēzeknes novada Lūznavas pagastā no avarējušas kravas automašīnas tika atbrīvots cilvēks un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Iepriekšējais rakstsDiemžēl svētku priekšvakarā saņemtas ārkārtīgi skumjas ziņas
Nākamais rakstsDiemžēl Ziemassvētku priekšvakarā notikušas vairākas nopietnas avārijas