Kā 9.-15. augusta izdevumā “Privātā dzīve” atklājis gleznotājs Juris Dimiters, kurš dzīvo no mātes Džemmas Skulmes mantotajā mājā Mežaparkā, viņš saņēmis milzīgu gāzes rēķinu.

Jau iepriekš vēstīts, ka ģimenei nav bijis viegli nomaksāt iespaidīgo nekustamā īpašuma nodokli par namu, kas ir 222 eiro mēnesī, bet nu klāt nāks vēl iespaidīgāki izdevumi. Ja mākslinieka pensija esot 204 eiro, tad pēdējais gāzes rēķins – pat trīs reizes lielāks. Turklāt pats jaunākais vēl nemaz neesot saņemts. Ģimenei nav tādas naudas, lai veiktu apkures sistēmas pārbūvi, bet no izlīdzinātā maksājuma viņi plāno atteikties, maksāšot pēc skaitītāja.

Jau šobrīd apkure tiek ieslēgta vienīgi, lai uzsildītu ūdeni un varētu nomazgāties. Juris stāsta, ka būs jāplāno, kad iet mazgāties un gatavot ēdienu. Turklāt arī pārtikas veikalos cenas palielinājušās, vien vīna pudele maksājot tikpat. Produktus pērkot, viņš skatoties akcijas cenas.

Lai varētu izdzīvot, ģimenei nākas pārdot iekrātās gleznas.

Plašāk par Dimitera un citu sabiedrībā pazīstamu cilvēku pārdomām pirms apkures sezonas lasiet 9.-15. augusta izdevumā “Privātā dzīve”.

Iepriekšējais raksts65 gadu vecumā piepildījies sens Žorža Siksnas sapnis
Nākamais rakstsTurpina atkopties un saticis kolēģus. Kā tagad klājas populārajam aktierim Eglienam?