Laikā, kad veģetārisms un vegānisms bieži tiek asociēts ar diētisku un vēlmes ierobežojošu paradumu, veģetāra uztura skolas “Vegus” vadītāja Dita Lase uzrakstījusi pavārgrāmatu, kas pierāda pretējo – viņas “Veģetārēšana” pilnīgi noteikti ir domāta sevis palutināšanai un katra maltītes kumosa izbaudīšanai.

 

Pati Dita uzskata, ka šī grāmata ir par labsajūtu, pieēšanos un veģetāro leiputriju. Tajā iekļauti ēdieni sevis palutināšanai, un to pagatavošanā izmantotas garšas, kuru, iespējams, līdz šim veģetārajā virtuvē pietrūcis. Receptēs izmantoti interesanti produkti, kas dažiem varbūt vēl nav pazīstami. Tomēr – bez bailēm – autore sniedz padomus, kā tos aizstāt ar vienkāršākiem un ierastākiem.

 

Grāmatā, kas izdota ar eko veikalu tīkla “Biotēka” atbalstu, iekļautās receptes ir pagatavojamas bez gaļas, zivīm un olām. Veselīgi, nebūt ne diētiski, bet no dabīgām izejvielām un uzturvērtīgiem produktiem.

 

Šī ir grāmata par ēšanu, nevis gavēšanu. Par ēdienu kā baudu, par gatavošanu kā iegrimšanu garšu, smaržu, tekstūru un labsajūtas transā. Par ēdienu kā mīlestību, ko izrādāt sev, palutinot sevi ik brokastīs, pusdienās, vakariņās un katrā našķošanās reizē ar vērtīgu, garšām piesātinātu, dabisku ēdienu. Man tā patīk redzēt, ka cilvēkiem garšo ēst! Labu apetīti!” (Dita Lase)

 

Līdz ar grāmatas “Veģetārēšana” nākšanu klajā, izdevniecība “White Book” aizsāk jaunu grāmatu sēriju – Latvijas ēdienu blogeru pavārgrāmatas. Gluži tāpat kā Dita ikdienā savas pārdomas par kulināriju un citām tēmām pieraksta blogā www.vegus.lv, arī citi ēst gatavošanas entuziasti kļūst arvien populārāki sociālo tīklu lietotāju vidū. Izdevniecība “White Book” sola, ka nākotnē šajā sērijā tiks apkopoti arī citu gastronomijas entuziastu meistardarbi.

Iepriekšējais rakstsKā izvēlēties un uzglabāt sieru? Iesaka siermeistars
Nākamais rakstsDZIMŠANAS DATUMS: Ko tas atklāj par tavu personību?