Jaunais gads ir laiks, kad svinības un kopā būšana kļūst par katras mājas tradīciju. Svētku galds pārvēršas par galveno tikšanās vietu, kur kopīgi baudīt ne tikai sarunas un smieklus, bet arī gardus ēdienus. Jaunā gada sagaidīšanas ballītes ir īstā vieta, kur pārsteigt ģimeni un draugus ar ātri pagatavojamām, bet īpaši gardām receptēm, tāpēc “Spilva” piedāvā divus ēdienus, kas lieliski papildinās ikkatru svētku galdu. Divas ātras un gardas receptes Jaunā gada sagaidīšanai
Kartupeļu salāti no 3 sastāvdaļām
Sātīgs, vienkārši pagatavojams un klasiski iecienīts ēdiens, kas noteikti iepriecinās ikvienu. Šie kartupeļu salāti ir lieliska izvēle gan tradicionālo ēdienu cienītājiem, gan tiem, kuri novērtē daudzveidību. Tie ir ne tikai viegli pielāgojami katra gardēža vēlmēm, bet arī piemēroti Jaunā gada sagaidīšanas ballītei – vienkāršās sastāvdaļas un ātrs pagatavošanas process ļaus vairāk laika veltīt svētku baudīšanai.
Nepieciešamās sastāvdaļas 8 porcijām:
- 7 kartupeļi
- Olīveļļa
- Šķipsna sāls
- Nedaudz melnie pipari
- 3 olas
- “Spilva” Latgales salāti
- “Spilva” Rosola majonēze
- Lociņi
Pagatavošana:
- Kartupeļus novāra ar mizu un atdzesē.
- Kad kartupeļi ir atdzisuši, liek tos uz cepešpannas un katru kartupeli viegli saspiež ar krūzīti. Pārlej ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un melnajiem pipariem.
- Cep kartupeļus cepeškrāsnī aptuveni 200°C temperatūrā, līdz kartupeļi ir kraukšķīgi.
- Kamēr kartupeļi cepas, olas novāra un sagriež ripiņās. Olas samaisa kopā ar “Spilva” Latgales salātiem un pievieno rosola majonēzi.
- Gatavos kartupeļus sadala uz pusēm: vienu daļu pasniedz kā piedevu, otru sajauc kopā ar olu salātiem.
- Ēdienam pievieno lociņus dekoram un pasniedz uzreiz.
Maltās gaļas un pupiņu mērce
Silts un aromātisks ēdiens, kas kļūs par svētku galda iecienītāko recepti. Maltās gaļas un pupiņu mērce ir ātri pagatavojama, taču izceļas ar bagātīgu garšu daudzveidību. To var pasniegt ar tādām piedevām kā rīsiem, makaroniem vai vienkārši svaigu maizi. Šī mērce ir ideāla izvēle, lai ikviens varētu baudīt gardu maltīti pirms Jaunā gada uguņošanas.
Nepieciešamās sastāvdaļas 8 porcijām:
- Olīveļļa
- 1 burkāns
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 sīpols
- 400 g jauktas maltās gaļas
- 570 g “Spilva” pupiņas tomātu mērcē
- 100 ml ūdens
- Mocarella siers
- Garšviela cūkgaļai, saldā paprika, melnie pipari
- Loki
Pagatavošana:
- Sarīvē burkānu, smalki sagriež ķiplokus un sīpolu.
- Uz pannas sakarsē olīveļļu, apcep burkānu, ķiplokus un sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini.
- Pievieno malto gaļu un izvēlētās garšvielas. Cep, līdz gaļa ir gatava.
- Pievieno “Spilva” pupiņas tomātu mērcē un nedaudz ūdeni, ja mērce ir par biezu. Visu kārtīgi samaisa un uz nelielas uguns sautē 10 minūtes.
- Pasniedz karstu un pārkaisītu ar rīvētu Mocarella sieru, lai baudītu kopā ar mīļākajām piedevām.
Lai garšīgi svētki!
Seko mums arī soctīklos: Facebook, Instagram, X , Threads