Pirms četriem gadiem Latvija iepazina Jēkabu Ludvigu Kalmani kā ļoti talantīgu un daudzsološu mūziķi, kuram spožu nākotni prognozēja pat Raimonds Pauls un Laima Vaikule. Taču puisis atklāj, kādai ellei izgājis cauri un, ka to, cik bijis slikti, sapratis tikai tagad, vēstīts izdevuma “Privātā Dzīve” 16. – 22. novembra numurā.

Pirmo reizi Jēkaba vārds plašāk izskanēja 2014. gadā, kad ceremonijā “Latvijas lepnums” viņam pasniedza balvu par varonību – viņš, būdams vien 7. klases skolnieks, izglāba dīķī slīkstošu zēnu. Tolaik viņš atklāja medijiem, ka mūzikas skolā mācās trombona spēli un sapņo par mācīšanos Rīgas Doma kora skolā. Trīs gadus vēlāk, kad viņam bija apritējuši 16 gadi, un viņš bija piepildījis sapni par mācīšanos Doma kora skolā, viņš spoži sevi pieteica arī dziesmu autoru un izpildītāju konkursā “Supernova”, kur ar skatuves vārdu “The Ludvig” izpildīja dziesmu “I’m in Love with You”. Konkursā viņš toreiz ieguva otro vietu, taču vien dažas dienas pēc fināla autoavārijā bojā gāja viņa tēvs Dāvis. Jēkabs tēva piemiņai veltīja dziesmu “The Stars Collide”. Viņa talantu novērtēja maestro Raimonds Pauls, estrādes dīva Laima Vaikule uzaicināja viņu piedalīties festivālā “Laima Randezvous”, kā arī viņš iesildīja grupas “Imany” koncertus Baltijas valstīs. Taču pēc tam par mūziķi nekas vairs nebija dzirdams.

Pats Jēkabs atklāj, ka tēva zaudējums mainījis ļoti daudz. Viņš nav spējis atrast savu unikālo skanējumu, guvis pārlieku lielu brīvību. “Man nebija bail pamēģināt visu, kas nāk man ceļā,” atklāja Jēkabs. Viņš aizrāvies ar apreibinošām vielām, sācis lietot narkotikas, jo vienu brīdi no rītiem cēlies ar domu, ka vēlas pārtraukt šo realitāti. Viņš atklāj arī to, ka šīs atkarības dēļ viņam nācās pamest mācības Rīgas Doma kora skolā.

“To, cik bija slikti, es sapratu tikai tagad, atskatoties atpakaļ, mani vairs nevarēja pazīt,” atzīst Jēkabs un atklāj, ka šobrīd jūtas labi un nav nepieciešami nekādi papildlīdzekļi, lai nokļūtu kādā citā realitātē. “Pats ar to tiku galā, domās runājot ar tēvu. Varbūt kāds viņa spēks lika man kaut ko šajā dzīvē pamainīt,” atklāj Jēkabs. Viņam plānos ir gan jauns singls, gan albums, gan jauns skatuves vārds – JL Kalmann.

Plašāk lasi izdevuma “Privātā Dzīve” 16. – 22. novembra numurā. 

Iepriekšējais rakstsKā izskatās mazākajā “Rimi” veikalā visā Latvijā? – FOTO
Nākamais rakstsSvaigi spiestas sulas: piecas receptes veselībai un imunitātei