Kamēr mūsu dobēs un veikalu plauktos gozējas šīs saldās sārtvaidzītes ir īstais laiks tās likt uz kārā zoba! Lai labi garšo!

Brušeta (bruschetta) ir tradicionāla itāliešu uzkoda. No mums tik ierastās sviestmaizes tā atšķiras ar to, ka maizes šķēles vispirms uz grila, restēm vai pannā bez taukvielām tiek apgrauzdētas. Vispiemērotākā brušetai ir ciabatta, kā arī franču bagete. Uz šādas apgrauzdētas maizes liec virsū visu, ko sirds kāro – raugoties pēc gaumes un, protams, gadalaika. Taču divas komponentes ir teju obligātas – laba olīveļļa un ķiploki.

 brush2

Nepieciešams:

  • šķēlēs sagriezta, apgrauzdēta 1 franču bagete vai ciabatta,
  • ~ 10 lielas, sagrieztas zemenes,
  • 1 ēd. k. cukura,
  • ~ 120 g kubiciņos sagriezta kazas siera,
  • 2 ēd. k. Extra – virgin olīveļļas,
  • 2 tējk. balzāmetiķa,
  • sasmalcinātas svaiga bazilika lapiņas,
  • svaigi malti melnie pipari.

 brush3

Pagatavošana: zemenes pārkaisa ar cukuru, liek ledusskapī atdzesēties uz aptuveni 2 – 3 stundām vai līdz tās ir kļuvušas nedaudz mīkstākas. Uz apgrauzdētajām maizes šķēlēm liek kazas sieru un zemenes. Pārslaka ar olīveļļu un balzāmetiķi. Pārkaisa ar svaigām, sasmalcinātām bazilika lapiņām un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

 

Padalies arī tu savā īpašajā vasaras receptē, sūtot mums uz: info@brivbridis.lv, lai arī citi varētu nobaudīt tavu gardumu!

Sabiedrība

Izdevies atrast Zemgalē pazudušo meiteni

  Trešdien, 3. martā, kļuvis zināms, ka Valsts policijas Jelgavas iecirkņa meklētā meitene atrasta sveika un...

Veikalā Liepājā ienāk vīrietis bez maskas – tālāk sākas “jautrākais”

  Vakar, 2.martā ap pulksten 13:20 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Liepājā, pārtikas veikala...

Covid-19 gadījumu skaits otrdien pārsniedzis 900; miruši 16 cilvēki, starp viņiem arī trīsdesmitgadnieks; 774 slimnīcās

  Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) trešdien vēsta, ka aizvadītajā diennaktī konstatēti vēl 919 jauni...

Trešdien un ceturtdien rūpīgi jāvēro laiks – varēs pateikt, kāds būs rudens un nākamā ziema

  Pazīstamais dabas laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs no Viļakas puses savā "Twitter" kontā stāsta, kādēļ...

Daļa Covid-19 izslimojušo uzzina nepatīkamus jaunumus – VIDEO

  Tieši pirms gada Latvijā tika atklāts pirmais Covid-19 saslimušais. Kopš šī brīža Latvijā reģistrēti vairāk...

Sinoptiķi brīdina par apstākļiem tuvākajās dienās

  Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi izplatījuši brīdinājumu par paaugstinātu ūdens līmeni daudzviet Latvijā. Februāra...

Horoskopi un Testi

Tavs horoskops veiksmīgai dienai – 4. marts

Zīmēm, kurām pēdējā laikā bijušas grūtības ar stūrgalvību un ieslīgšanu rutīnā, šodien varētu izdoties no...
Pexels.com/CC

Tavs horoskops veiksmīgai dienai – 3. marts

  Šodien vairāk laika vajadzētu pavadīt savās mājās un veltīt laiku tam, lai vairotu prieku un...

Horoskopa zīmes, kurām MARTS būs īpaši veiksmīgs

  Uzzini, kuras dienas šomēnes zvaigznēs tev ir ierakstītas pozitīvās krāsās, bet kuras iezīmē, ka jābūt...
Foto:Flickr.com/Eric Lynch/CC

Tavs horoskops veiksmīgai dienai – 2. marts

  Šodien daudziem cilvēkiem tā vien būs gaisā jūtama mīlestība. Iespējams, šodien daudzi cilvēki spēs savienoties...

Tavs horoskops veiksmīgai dienai – 1. marts

  Par ļaunu nenāks piesardzība, jo īpaši, ja esi sācis domāt par jauniem projektiem. Ko vēl...
Foto:Unsplash.com/Jordan Whitt/CC

Tavs horoskops veiksmīgai nedēļai: 1.-7. marts

  Esam teikuši ardievas ziemas pēdējam mēnesim. Uzzini, ar kādām vēsmām un notikumu pavērsieniem sagaidīsim martu....

Mājai un Dārzam

Trešdien un ceturtdien rūpīgi jāvēro laiks – varēs pateikt, kāds būs rudens un nākamā ziema

  Pazīstamais dabas laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs no Viļakas puses savā "Twitter" kontā stāsta, kādēļ...

Sinoptiķi brīdina par apstākļiem tuvākajās dienās

  Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi izplatījuši brīdinājumu par paaugstinātu ūdens līmeni daudzviet Latvijā. Februāra...

Kļuvis zināms, kāds laiks mūs sagaida martā

  Pazīstamais dabas laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs no Viļakas puses savā interneta blogā publiskojis laika...