Kafijas kūka lieliski iederēsies pie tavas iecienītās tējas vai kafijas krūzes, turklāt tās pagatavošana neprasīs daudz laika. Latviešu gaumē gan, iespējams, to labāk būtu dēvēt nevis par kafijas kūku, bet par, piemēram, „Ātrā kūka pie kafijas tases”! Izmēģini pagatavot arī tu!

 

 

Nepieciešams:

  • 2 tases izsijātu miltu (~250 g);
  • ½ tējk. sāls;
  • 2 tējk. kanēļa;
  • 1 ¼ tases brūnā cukura (~280 g);
  • 2/3 tases cukura (~100 g);
  • ¼ tases eļļas (~80 g);
  • 1 tējk. sodas;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • 1 sakulta ola;
  • 1 tase paniņu (~230 g);
  • sviests vai eļļa pannas ietaukošanai.

 

 

Pagatavošana:

Uzkarsē krāsnī līdz 180⁰C.

Lielā bļodā sajauc miltus, sāli un kanēli.

Pievieno šim maisījumam brūno cukuru, balto cukuru un eļļu. Samaisi visu kopā. Vienu tasi maisījuma atstāj kūkas virspusei.

Pārējai daļai pievieno sodu, cepamo pulveri, sakulto olu un paniņas un rūpīgi visu sakul ar mikseri, līdz izveidojas viendabīga masa.

Ieliec masu ietaukotā cepamajā traukā (šeit izmantots kantains 20×30 cm trauks) un ar konditorejas lāpstiņu masu izlīdzini.

Pa virsu uzber iepriekš atliktos birzumiņus un nedaudz tos ar karoti piespied.

Cep 30 – 35 minūtes vai arī, kamēr, iedurot koka irbulīti kūkas vidū, nekas pie tā nepielīp.

Pirms pasniegšanas ļauj tai atdzist vismaz pusstundu!

Iepriekšējais raksts7 ieteikumi un vērtīgākie produkti rudens vīrusu laikam
Nākamais raksts5 lietas, bez kā nav iedomājama Āzijas virtuve