Ik dienu gādājot par veselīgām maltītēm, mēdzam sagurt no sev ierastajām receptēm, bet jaunu apgūšana var prasīt papildu pūles jau tā saspringtajā ikdienā. Taču reizēm risinājums var būt ļoti vienkāršs, piemēram, papildinot savu ierasto produktu kombināciju ar aromātisku mērci vai buljonu. AS “Ķekava Foods” piedāvā izmēģināt divas gardas receptes. Gatavās mērces un buljoni – vienkāršas receptes ikdienas maltītēm

Aicinot eksperimentēt un vienkāršot daudzveidīgu maltīšu pagatavošanu ikdienā, “Ķekava Foods” tagad piedāvā kopumā sešus jaunus produktus produktu līnijā “Ķekava Viegli gardi gatavot”  – siera, sarkanvīna un citrusa mērces, kā arī vistas, dārzeņu un liellopa buljonus. Visi produkti nesatur laktozi un glutēnu. Pašlaik jaunie produkti jau ir pieejami “Ķekava” veikalos visā Latvijā.

Cukīnī-vistas bumbiņas ar siera mērci

Sastāvdaļas:

“Ķekava Viegli Gardi gatavot” siera mērce (230 ml)

Vistas fileja vai maltā vistas gaļa (185 g)

Paprika (50 g)

Ķiploku daiviņas (1-2 gab.)

Cukīnī (120 g)

Rīvmaize (4 ēdamkarotes)

Sāls un pipari (pēc garšas)

Ķiršu tomāti (8 gab.)

Svaigs baziliks (dekorēšanai)

 

Pagatavošanas gaita:

  1. Iztīriet papriku no sēklām un sagrieziet mazos kubiņos.
  2. Ar virtuves kombainu sasmalciniet svaigu vistas fileju, papriku un ķiplokus līdz viendabīgai masai. Variet izmantot arī malto vistas gaļu – masā iejauciet visas sastāvdaļas.
  3. Sarīvējiet cukīnī ar rupju rīvi un izspiediet lieko ūdeni. Dzirnaviņās sasmalciniet svaigus melnos piparus un sāli, pievienojiet rīvmaizei. No gaļas, dārzeņu, un rīvmaizes masas izveidojiet 6-7 bumbiņas.
  4. Ieeļļojiet cepšanas trauku. Lieciet gaļas bumbiņas cepšanas traukā, pievienojiet ķiršu tomātus un pārlejiet ar siera mērci. Pievienojiet piparus un dažas svaigas bazilika lapiņas.
  5. Cepiet 200 grādos 20-25 minūtes. Pasniedziet ar makaroniem, dārzeņiem, rīsiem vai vienkārši salātiem.

 

Vistas klimpu zupa

Sastāvdaļas:

Mīklai:

Olas (1 gab.)

Sviests (30 g)

Sāls (pēc garšas)

Piens (100 g)

Milti (200 g)

 

Zupai:

“Ķekava Viegli Gardi gatavot” vistas buljons (1.5 l)

Kartupeļi (2-3 gab.)

Burkāni (2 gab.)

Sviests (30 g)

Cāļa fileja (300 g)

Sāls un pipari (pēc garšas)

Svaigas dilles (pēc garšas)

 

Pagatavošanas gaita:

  1. Vispirms sajauciet klimpu mīklu. Lai to izdarītu, bļodā jāsakuļ ola, pievienojot izkausētu sviestu un nedaudz sāls. Iemaisiet masā pienu un pievienojiet miltus.
  2. Masu vienmērīgi samaisiet un ļaujiet kādu laiku nostāvēties. Ja mīkla šķiet pārāk šķidra, pievienojiet vēl nedaudz miltu.
  3. Katlā izkausējiet sviestu. Pievienojiet sagrieztus burkānus un pasautējiet tos.
  4. Pievienojiet katlā vistas buljonu un ļaujiet tam vārīties dažas minūtes. Tad pievienojiet sagrieztus kartupeļus un cāļa fileju. Vāriet visu kopā līdz kartupeļi ir gandrīz mīksti.
  5. Sāciet pievienot klimpas lēni vārošajam buljonam. Visvieglāk to izdarīt ar divām tējkarotēm – ar karoti paņemiet nedaudz mīklas un ar otru karoti iespiediet to verdošā buljonā.
  6. Vāriet līdz klimpas ir pacēlušās zupas virspusē. Pēc garšas pievienojiet sāli, piparus un sasmalcinātas svaigas dilles.

 

Par AS “Ķekava Foods”

AS “Ķekava Foods” ir daļa no AB “Akola Group” putnkopības uzņēmumiem.

AS “Ķekava Foods” reģistrēts 2024. gada februārī, apvienojot AS “Putnu fabrikas Ķekava”, SIA “Lielzeltiņi” (zīmols “Bauska”), SIA “Broileks” un  SIA “Cerova”. Uzņēmums ir Latvijā vadošais putnu gaļas ražotājs ar vairāk nekā 55 gadu pieredzi. Pilnā ražošanas ciklā AS “Ķekava Foods” ražo putnu gaļas produktus no Latvijā audzētām vistām. Uzņēmums nodarbina vairāk kā 1000 darbiniekus un apgrozījums 2022./2023. finanšu gadā pārsniedza 110 miljonus eiro.

AS “Ķekava Foods” ir pirmais gaļas ražotājs Baltijā un viens no retajiem uzņēmumiem Eiropā, kas ieviesis ražošanas modeli, kurš ļauj tam audzēt veselīgus putnus bez slimībām, tādējādi izvairoties no antibiotiku lietošanas. Fakts, ka putni nesaņem medikamentus, pircējiem tiek apstiprināts ar norādi “Audzēts bez antibiotikām”. AS “Ķekava Foods” kopumā eksportē vairāk nekā 50% savas produkcijas uz kopumā 18 valstīm un nozīmīgākais eksporta tirgus ir Zviedrija, kas veido 60% no kopējā eksporta apgrozījuma.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Thread

Iepriekšējais rakstsMilzīga nelaime naktī notikusi Latgales pusē; aizvadīta traģiskākā diennakts ilgā laika periodā
Nākamais rakstsVardarbība ģimenē: kā atbalstīt cietušos, nepasliktinot situāciju?