Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 3. novembra plkst. 6.30 līdz 6. novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 158 izsaukumus – 40 uz ugunsgrēku dzēšanu, 92 uz glābšanas darbiem, bet 26 izsaukumi bija maldinājumi. Seši cilvēki traģisko negadījumos zaudējuši dzīvības, bet virkni izdevies izglābt.

Piektdien plkst. 18.03 VUGD saņēma izsaukumu uz Jūrmalu, kur sabiedriskai ēkai dega jumta un sienas siltinājums 4 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 20 cilvēki. Plkst. 19.59 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 21.11 Kuldīgas novada Raņķu pagastā pēc divu vieglo automašīnu sadursmes, ugunsdzēsēji glābēji no vieglās automašīnas, kas atradās grāvī, ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja vienu bojāgājušo. Savukārt, no otras vieglās automašīnas ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja divus bojāgājušos. Vēl viens bojāgājušais atradās ārpus automašīnām. Pēc tam sakārtota ceļa braucamā daļa.

Svētdien Preiļu novada Rušonas pagastā no ezera izcelti divi noslīkuši cilvēki un nodoti Valsts policijas darbiniekiem.

Sestdien pusdienlaikā tika saņemts izsaukums uz Tukuma novada Lapmežciema pagastu, kur ezerā bija iepūsta laiva un tajā atradās divi cilvēki, kas saviem spēkiem lielā vēja ietekmē nevarēja nokļūt krastā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji uzsāka glābšanas darbus – izmantojot laivu tika pārmeklēts ezers. Aptuveni kilometru no krasta tika atrasta laiva ar cilvēkiem.  Ugunsdzēsēji glābēji abus cilvēkus un laivu nogādāja krastā.

Plkst. 14.47 VUGD saņēma izsaukumu uz Limbažu novada Staiceli, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega veranda 1 m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās – iedzīvotāji ugunsgrēku bija nodzēsuši, izmantojot ūdeni. Ugunsdzēsēji glābēji no verandas izglāba cilvēku, kurš notikumā cieta un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 15.24 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 17.36 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Tukuma novada Kandavu, kur divstāvu kokapstrādes uzņēmumā dega jumts un bēniņi 140 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks.  Plkst. 20.11 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 18.00 VUGD saņēma izsaukumu uz Dobeles novada Vecauces pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā kāpņu telpā dega bērnu ratiņi 1 m2 platībā un ārdurvis 3 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 12 cilvēki, bet vēl divus, izmantojot glābšanas maskas, izglāba ugunsdzēsēji glābēji. Plkst. 19.10 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 19.19 tika saņemts izsaukums uz Kuldīgas novada Vārmes pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas otrais stāvs un jumts 140 m2 platībā. Plkst. 01.00 ugunsgrēks likvidēts.

Sestdien tika saņemti 35 izsaukumi, kur stiprā vēja ietekmē uz ceļa braucamām daļām bija uzkrituši koki. Visvairāk šādu izsaukumu saņemts Rīgā un Rīgas reģionā – 18, Kurzemē – 8, kā arī Zemgalē – 7.

Svētdien plkst. 9.20 VUGD saņēma izsaukumu uz Uriekstes ielu Rīgā, kur ostas teritorijā dega baļķu kaudze 100 m2 platībā. Blakus degošajiem baļķiem  abās pusēs atradās šķeldas kaudzes, kurās notika gruzdēšana. Kopējā degšanas platība 300 m2. Plkst. 11.43 ugunsgrēks ierobežots. Notikuma vietā uzņēmuma piesaistītā tehnika (divi celtņi ar kausiem, kā arī divi baļķvedēji) veica gruzdošās šķeldas un baļķu pārkrāmēšanas darbus, savukārt ugunsdzēsēji glābēji tos dzēsa ar ūdeni. Šobrīd turpinās dzēšanas darbi.

Plkst. 12.01 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Krāslavas novada Dagdu, kur ezerā bija apgāzusies laiva un no tās izkrita cilvēks. Cilvēks turējās pie laivas un sauca pēc palīdzības. Nelaimē nonākušo izglāba vietējais iedzīvotājs pirms VUGD ierašanās.

Plkst. 12.08 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jaunciema 5. šķērslīniju Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas apkures telpā dega atkritumi un granulas 0,2 m2 platībā. No ēkas pašu spēkiem bija evakuējušies četri cilvēki. Degšana likvidēta pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās.

 

Iepriekšējais rakstsGaidāma rudenīga nedēļa – sinoptiķis Bricis pastāsta par turpmāko! – VIDEO
Nākamais rakstsSaistībā ar Annas Jansones meklēšanu, Valsts policija aicina atsaukties iedzīvotājus ar videoreģistratoru ierakstiem!