Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 3. maija plkst. 6.30 līdz 7. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 179 izsaukumus – 73 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 14 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un četrus uz mežu ugunsgrēku dzēšanu, 75 uz glābšanas darbiem, bet 31 izsaukums bija maldinājums. Glābējiem svētku brīvdienās bijušas darba pilnas rokas

Naktī uz otrdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Lucavsalas ielu Rīgā, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums, kura rezultātā kravas mikroautobuss atradās uz sāniem un tajā bija iespiests cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību no transportlīdzekļa atbrīvoja un izglāba cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Pēc tam automašīna atgāzta uz riteņiem, savākts izlijušais šķidrums un sakārtota ceļa braucamā daļa.

Svētdien plkst. 17.30 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Aizkraukles novada Bebru pagastu, kur dega kūts ar piebūvi 60 m2 un malkas šķūnis 80 m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties, kūts jumts bija jau iebrucis, savukārt tālāku liesmu izplatību degošajā malkas šķūnī ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās apturēt. Mēģinot veikt dzēšanas darbus pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Plkst. 20.03 darbs notikuma vietā pabeigts.

Plkst. 14.44 saņemts izsaukums uz Skanstes ielu Rīgā, kur desmitstāvu biroju ēkas pagrabstāvā bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka 120 m2 platībā deg ventilācijas iekārta, starpstāvu pārsegums un no dzesēšanas iekārtas noplūdis šķidrums. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 21 cilvēks. Plkst. 18.51 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Naktī uz svētdienu plkst. 3.09 saņemts izsaukums uz Malienas ielu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamā mājā bija jūtami dūmi. Notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas pirmā stāva kāpņu telpā deg sadzīves mantas 3 m2 platībā. No dzīvokļa ar autokāpņu palīdzību izglābti četri cilvēki, savukārt vēl astoņi cilvēki evakuējās saviem spēkiem. Divi cilvēki nodoti NMPD mediķiem. Plkst. 4.56 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 23.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Kuldīgu, kur upē Venta laivā atradās cilvēks, kurš saviem spēkiem nespēja nokļūt krastā. Ugunsdzēsēji glābēji nogādāja cilvēku un laivu krastā, kur nodeva viņu NMPD mediķiem.

Sestdien plkst. 21.12 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Firsa Sadovņikova ielu Rīgā, kur septiņstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī bija piededzis ēdiens 0,2 m2 platībā, kā rezultātā radies sadūmojums. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās un no ēkas saviem spēkiem evakuējās 30 cilvēki.

Sestdien īsi pirms septiņiem vakarā ugunsdzēsēji  glābēji steidzās uz Ogres novada Ogresgala pagastu, kur upē bija apgāzusies laiva ar vienu cilvēku. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivas palīdzību piekļuva pie cilvēka un nogādāja viņu krastā. Darbs notikuma vietā noslēdzās pēc aptuveni 40 minūtēm.

Piektdien plkst. 22.59 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Talsu novada Īves pagastu, kur grāvī atradās apgāzusies vieglā automašīna. Divi cilvēki no automašīnas bija izkļuvuši saviem spēkiem, bet vienu, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja ugunsdzēsēji glābēji. Visi trīs cilvēki nodoti NMPD mediķiem. Plkst. 00.22 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 15.48 VUGD saņēma izsaukumu Dobeles novada Augstkalnes pagastā, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva starpstāvu pārsegums un jumta konstrukcijas 350 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Plkst. 21.25 darbs notikuma vietā noslēdzās un ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās arī brīvprātīgie ugunsdzēsēji no Tērvetes un Bukaišiem.

Piektdien plkst. 10.29 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu Brīvības ielā Aucē, kur dega vieglā automašīna 5 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots NMPD mediķu apskatei. Plkst. 11.43 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 7. maijs
Nākamais rakstsLatvijā tik populārā dueta dalībnieks nācis klajā ar lielu jaunumu