Mūsdienu straujajā dzīves ritmā, kad nepagurstoši metamies no viena darba citā, ir īpaši svarīgi pagatavot ēdienu ātri, taču veselīgi un nezaudējot kvalitāti. Par laimi – ir dažādas variācijas, kā to izdarīt. Mēs pastāstīsim par vienu no tiem – šoreiz par George Foreman grilu.

George Foreman ir viens no pasaulē vadošajiem veselīgās gatavošanas grilu ražotājiem, kas piedāvā savu produkciju iegādāties arī Latvijā. Šī ražotāja grili ir viegli lietojami, kopjami un uzglabājami, un, kas ir ne mazāk svarīgi – ir ļoti aktuāli mūsdienīgam, par veselīgu uzturu domājošam cilvēkam. ēdiena pagatavošanas procesā šajos grilos uzsvars tiek likts uz taukvielu samazināšanu, jo nelīpošās plāksnes ļauj gatavot bez lieku tauku pievienošanas. tas nozīmē – vari gatavot savus iecienītākos ēdienus bez lielas devas eļļas vai sviesta.

Foto:BrīvBrīdis.lv

Turklāt lieliski ir arī tas, ka šis grils kalpos ne tikai par lielisku palīgu ēdiena gatavošanā, bet arī iederēsies virtuvē, jo ir elegants savā dizainā.

Piedāvāsim izmēģinājumam trīs receptes ēdieniem, kas pagatavoti uz šī grila.

 

Foto:Eu.georgeforemangrills.com

Grieķu omlete

Nepieciešams (2 porcijas):

  • 2 ēdamk. zaļā pesto;
  • 50 g kubiņos sagrieztu tomātu
  • 40g drupināta fetas siera;
  • 2 olas (sakultas);
  • 2 ēdamk. piena;
  • 1 tējk. cepamās eļļas;
  • 1 ķiploka daiviņa (saspiesta)

 

Pagatavošana:

Bļodā sakuļ olas ar pienu.

Uzkarsē grilu. Ar otiņu uzsmērē nedaudz eļļas, uzliec sasmalcināto ķiploku un grilē apmēram vienu minūti. Uzlej olu un grilē vēl vienu minūti. Olai vidū izklāj pesto maisījumu, tomātus un pusi fetas siera. Grilē apmēram 2 minūtes. 

Izmantojot plastmasas vai silikona lāpstiņu uzmanīgi atloi vienu omletes malu un pārloki to uz pusēm. Pārkaisi pāri atlikušo sieru un grilē vēl minūti.

Pārgriez omleti uz pusēm un pasniedz! 

 

Foto: Eu.georgeforemangrills.com

Banānu pankūkas

Nepieciešams:

180 g miltu;
3 tējk. cepamā pulvera;
½ tējk. sāls;
30 g cukura;
2 olas;
250 ml piena;
3 banāni;
1 tējk. vaniļas ekstrakta

Pagatavošana:

Izsijā miltus, cepamo pulveri, sāli un cukuru. Atsevišķā traukā sajauc pienu, vaniļas ekstraktu un olu dzeltenumus. Saspaida divus banānus, līdz veidojas biezenis, un sajauc ar šķidrajām sastāvdaļām, samaisa un sajauc kopā arī ar sausajām sastāvdaļām.

Saputo olu baltumus, līdz tie stingri un iecilā masā.

Uzkarsē grilu. Ar karoti liec masu uz grila plāksnes un grilē aptuveni 1-3 minūtes līdz masa sāk burbuļot), tad apgriez uz otru pusi un grilē vēl apmēram 3 minūtes. Atkārto līdz visa masa sacepta.

Dekorē ar banāna šķēlēm. Ja vēlies – vari pārliet pāri izkausētu karameli.

 

Kad iedvesma ir gūta, tad jāķeras klāt un jāizmēģina pašiem! Mēs savu roku grilēšanā ietrenējām ar ko pavisam vienkāršu – pagatavojām hotdogus! Un, jā, varam droši apgalvot – sanāca patiešām gardi! Turklāt šis nu ir pavisam ātri pagatavojams (un solām – nākamreiz gatavosim un parādīsim arī ko daudz veselīgāku)! Sagrilējām hotdogu maizītes, desiņas, likām maizītēs savas iecienītākās mērces un desiņas. Gatavs! Vai nav elementāri?

 

 

Foto:BrīvBrīdis.lv
Foto:BrīvBrīdis.lv
Iepriekšējais rakstsĀrsti prognozēja, ka valmierietis Roberts nekad nestaigās un nerunās. Viņš pierādīja pretējo! – VIDEO
Nākamais rakstsĻoti nepatīkama avārija šorīt notikusi Jelgavas pievārtē – VIDEO