Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi stāsta par brīvdienās un nākamnedēļ gaidāmo laiku. “Iespējami jauni rekordi!” – sinoptiķi pastāsta, cik krasi tuvākajās dienās mainīsies laiks

Šis nedēļas sākumā valstī laika apstākļus noteica aktīva ciklonu darbība, līdzi nesot intensīvus nokrišņus un brāzmainu vēju. Tā kā Latvijā aizvadītajās dienās saglabājās aukstā gaisa masa no ziemeļiem, nokrišņu dominējošais fāziskais stāvoklis bija slapjš sniegs un sniegs. Daudzviet, galvenokārt rietumu un centrālajos rajonos, kur gaisa temperatūra bija ap 0° atzīmi un zemāk, no jaunas izveidojās sniega sega. Pašlaik Latvijas teritorijā pakāpeniski ieplūst siltāka gaisa masa, tādēļ ziemai raksturīgi laikapstākļi pie mums tika novēroti tikai dažas dienas, un tagad visā valsts teritorijā sniegs jau pilnība ir nokusis. Tālākajās dienās atmosfēras spiediens paaugstināsies un valstī turpinās ieplūst siltāka gaisa masa, atkal padarot dienas pavasarīgi siltas. Šajā nedēļā diennakts gaišajās stundās daudzviet termometra stabiņš sasniegs +10…+15°, brīvdienās līdz +20°, bet jaunnedēļ vietām pat +24° atzīmi.

Nedēļas izskaņā pakāpeniski paaugstināsies atmosfēras spiediens, kā rezultātā laikapstākļi atkal kļūs labvēlīgāki – debesīs mākoņu būs mazāk un nokrišņu intensitāte mazināsies, vien daļā Latvijas gaidāms īslaicīgs lietus. Dominējot lēnam dienvidu puses vējam, piektdien un sestdien nakts un rīta stundās atsevišķos rajonos sabiezēs migla un dūmaka, pasliktinot redzamību. Naktī uz piektdienu un sestdienu termometra stabiņš vietām vēl pieturēsies ap 0° atzīmi un zemāk, savukārt naktī uz svētdienu gaiss atdzisīs tikai līdz +3…+6°. Dienas laikā, biežāk skaidrojoties debesīm un vairāk uzspīdot saulei, daudzviet maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +9…+15°, bet svētdien dažviet valsts dienvidu daļā iespējams termometra stabiņš pakāpsies līdz pat +20° atzīmei.

Jaunnedēļ laika apstākļus turpinās noteikt augsta spiediena apgabals. Debesis brīžiem skaidrosies un atsevišķi mākoņi vietām nesīs nelielu lietu, tomēr naktī uz trešdienu līs jau daudzviet, vietām pat stipri. Dominēs lēns vējš. Kā naktīs, tā arī dienās gaisa temperatūra paaugstināsies, minimālā gaisa temperatūra nakts stundās būs lielākoties +7…+13° robežās. Dienās lielākajā valsts daļā gaiss iesils līdz +19…+24°, vēsākam gaisam saglabājoties piekrastes rajonos. Iespējams, ka tiks uzstādīti jauni maksimālās gaisa temperatūras rekordi.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsLūk, pirmie pašmāju zelta un platīna mūzikas ierakstu sertifikātu saņēmēji
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 26. aprīlis