Starptautiskā kriminālpolicijas organizācija jeb Interpols ir lūgusi visas pasaules sabiedrības palīdzību saistībā ar Donavas upē atrastu mirušu zēnu. Lieta, kas jau ilgāku laiku Vācijas policiju turējusi pilnīgā neizpratnē.

Zēns, kurš, kā tiek tiek lēsts, ir piecus vai sešus gadus vecs, tika atrasts pagājušā gada maijā Bavārijā, kopā ar akmens plāksni ietīts folijā, teikts Interpola paziņojumā.

Vācijas policija, nespējot identificēt viņa līķi vai nāves apstākļus, lūdza Interpolu izdot “Melno paziņojumu” — starptautisku trauksmi, lai apkopotu informāciju par neidentificētiem līķiem.

Interpols paziņoja, ka nav zināms, cik ilgi līķis atradās ūdenī, kad tas tika atrasts 2022.gada 19.maijā netālu no Grosmīringas, Bavārijas pašvaldības ar 7500 iedzīvotāju.

Viņš bija aptuveni 110 cm garš, svēra 15 kg, viņam bija brūni mati un 0. asinsgrupa.

Vācijas policija pagājušā gada beigās izlaida 3D rekonstrukciju par to, kā tiek uzskatīts, ka zēns ir izskatījies, piedāvājot 10 000 eiro atlīdzību par vērtīgu informāciju no sabiedrības.

Policija uzskata, ka zēns pavadīja laiku ārpus Vācijas, tāpēc Interpola 195 dalībvalstis varētu atklāt viņa nāvi un “vai viņš bija cilvēku tirdzniecības, nolaupīšanas vai vardarbības upuris”, sacīja organizācijas ģenerālsekretārs Jurgens Stoks.

“Kāds kaut kur kaut ko zina par šo zēnu,” viņš teica paziņojumā.

Sabiedrības locekļi, “jo īpaši tie, kuri atceras pazudušu bērnu, kura īpašības un pazušana liecina par iespējamu saikni ar lietu”, tiek aicināti sazināties ar Vācijas policiju, paziņoja Interpols.

Tā norādīja, ka šajā lietā noderīgs varētu būt rīks “I-Familia”, ar kuru tā sāka darboties 2021. gadā, lai identificētu nezināmus ķermeņus, izmantojot starptautisku ģimenes DNS radniecības salīdzināšanu.

Izmeklēšana ietilpst programmas “Identify Me” ietvaros, kas tika uzsākta šā gada sākumā un ir paredzēta ieilgušiem gadījumiem.

“Identify Me”, kas izveidota, lai palīdzētu identificēt 22 slepkavību upurus, ir saņēmusi vairāk nekā 500 ziņojumus un padomus no sabiedrības, paziņoja Interpols.

Iepriekšējais rakstsPiecas sazvērestības teorijas, kas izrādījās patiesas
Nākamais rakstsUzmanību! Valsts policija brīdina par jaunu krāpšanas veidu un izkrāptiem tūkstošiem