Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina par laika apstākļiem pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu.

27.-28.03.2023. naktī Latvijas austrumu rajonos gaidāma stipra snigšana ar sniega segas pieaugumu līdz 5 cm. Snigšana turpināsies arī 28.03. dienā. Ceļi būs slideni, un redzamība brīžiem snigšanas laikā pasliktināta.

ESI INFORMĒTS par gaidāmo snigšanas intensitāti, kas var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Esi uzmanīgs gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu!

Tāpat Vidzemē un Latgalē turpina plašāk applūst upju palienes un zemākās vietas. Ūdens līmenis austrumdaļas upēs turpinās paaugstināties, plašāk applūdīs zemākās vietas.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 28. marts
Nākamais rakstsMagones un Venta kopīgā atpūta izvēršas pamatīgā strīdā