Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina par naktī uz sestdienu gaidāmo laiku.

21.-22.01.2022. naktī piekrastē saglabāsies ziemeļrietumu, ziemeļu vējš brāzmās 20-22 m/s. Rīgā 21.-22.01.2022. naktī saglabāsies ziemeļrietumu, ziemeļu vējš brāzmās līdz 20-21 m/s.

ESI INFORMĒTS, ka nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu, tādēļ atsevišķas āra aktivitātes var tikt traucētas.

21.01.2022. Latvijas austrumu daļā turpināsies snigšana, vietām snigs stipri un sniega sega pieaugs par 5-6 cm. Redzamība snigšanas un putināšanas laikā brīžiem var būt zem 1000 metriem, ceļi būs slideni! Brīdinājums ir spēkā līdz plkst. 2 naktī.

ESI INFORMĒTS par gaidāmo snigšanas intensitāti, kas var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Esi uzmanīgs gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu!

Lielupes augštecē turpinās ledus veidošanās, paaugstinās ūdens līmenis. Applūdīs palienes un zemākās vietas.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Atrasties uz ledus ir ļoti bīstami, ūdens līmenis var strauji mainīties un sākties ledus iešana. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 22. janvāris
Nākamais rakstsValsts prezidents Levits nāk klajā ar atvainošanos sabiedrībai