Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina par sestdien gaidāmo laiku.

08.01.2022. no rīta Latviju no rietumiem sasniegs nokrišņu zona. Rietumu un centrālajos rajonos gaidāms sniegs, vietām Kurzemē snigs stipri un sniega sega dienā pieaugs par 5-6 cm. Brīdinājums ir spēkā līdz plkst. 20 vakarā.

ESI INFORMĒTS par gaidāmo snigšanas intensitāti, kas var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Esi uzmanīgs gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu!

Atkušņa ietekmē ūdens līmenis rietumu un centrālās daļas upēs paaugstināts. Applūdušas upju palienes un zemākās vietas. Vairāku upju posmos iet ledus.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Atrasties uz ledus ir ļoti bīstami, ūdens līmenis var strauji mainīties un sākties ledus iešana. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsJauns puisis Pierīgā nakts dežūras laikā piedzīvo milzīgu pārsteigumu
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 8. janvāris