Pēdējā vasaras nedēļa mums ir nesusi labvēlīgus laika apstākļus – dienas paiet lielākoties saulainas un sausas. Anticiklona ietekmē vēl rītdien laiks būs mierīgs, ieplūstot siltākām gaisa masām, piektdien termometra stabiņš daudzviet Latvijā sasniegs +30° atzīmi. Tomēr nedēļas nogalē mākoņu daudzums palielināsies, un daudzviet Latvijā gaidāms lietus, vietām arī stiprs ar pērkona negaisu. Septembra pirmajā nedēļā vietām nolīs, taču laika apstākļi atkal uzlabosies – pūtīs lēns vējš, brīžiem debesis skaidrosies un gaidāms arī karstums, vēsta Latvijas Vides. ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Izskan pārsteidzoši jaunumi par brīvdienās un septembra sākumā gaidāmo laiku

Piektdien debesīs mākoņu būs maz un laiks būs sauss, tomēr vakarā mākoņu daudzums palielināsies. Naktī dominēs lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš, kas dienā iegriezīsies no dienvidu puses. Minimālā gaisa temperatūra būs +12…+17° robežās, piekrastē siltāk, tur +17…+19°. Dienā gaiss iesils līdz +27…+32°. Šādā karstumā aicinām būt piesardzīgiem un saudzēt savu veselību!

Brīvdienās debesīs būs novērojami vairāk mākoņu. Naktī uz sestdienu no rietumiem valsti šķērsos nokrišņu zona, kas diennakts tumšajās stundās nesīs lietu rietumos, savukārt dienā īslaicīgi nolīs austrumos, vietām gaidāmas arī stipras lietusgāzes ar pērkona negaisu. Naktī uz svētdienu dažviet austrumos veidosies migla, un dienā dažviet īslaicīgi nolīs. Dominēs lēns līdz mērens rietumu puses vējš. Sestdiena gaidāma patīkami silta, naktī gaiss atdzisīs līdz +15…+18°, un dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz +18…+23°, austrumu rajonos +24…+28°. Savukārt svētdien valstī ieplūdīs vēsāka gaisa masa, naktī gaisa temperatūra pieturēsies +10….+15°, un dienā gaiss iesils vien līdz +20°.

Septembra pirmajā nedēļā saule mīsies ar mākoņiem. Laiks būs mainīgs, palaikam uzlīs un uzspīdēs saule, dominēs lēns vējš. Nedēļas gaitā gaisa temperatūra gan naktīs, gan dienās pakāpeniski paaugstināsies, un jau nedēļas vidū atkal gaidāms karstums.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 30. augusts
Nākamais rakstsBlaugznas, nieze un citas galvas ādas problēmas: ekspertu padomi