Kā vēsta izdevuma “Privātā dzīve” 2.-8. novembra numurs, pazīstamais mūziķis Ralfs Eilands (27) šī “lokdauna” laikā pametis Latviju un uzturas Berlīnē.

Ralfs izdevumam stāsta, ka bijuši lieli plāni tuvākajiem mēnešiem, bet tagad “viss kaķim zem astes”. Mūziķis norāda, ka jūtas muļķīgi, jo vakcinējies un ievērojis pilnīgi visus noteikumus, kas dažbrīd nav bijis ekonomiski izdevīgi. Nu pilnīgi visas uzstāšanās tuvākajiem mēnešiem ir atceltas, tostarp bijusi paredzēta dalība gan Ziemassvētku koncertos, gan Jaungada šovos un korporatīvos pasākumos.

Vācijā, kur vakcinācijas aptvere ir krietni lielāka un saslimstība nesalīdzināmi mazāka, zaļajā režīmā strādā viss. Tur Ralfs var gan ar draugiem iedzert kafiju, gan aiziet uz koncertu vai citu pasākumu, pat naktsklubu. Vācijā antivakseru aktivitātes neesot jūtamas, norāda viņš.

Bet kā Ralfs izdzīvo Vācijā, ja bez ienākumiem viesnīcu diez vai spētu atļauties? Izrādās, viņš mitinās pie draugiem, bet pārtiek no iepriekš koncertos sapelnītā. Biļete atpakaļceļam uz Latviju nav nopirkta, toties 19. novembrī Ralfs dosies uz Angliju, lai apmeklētu kāda komiķa “stand-up” izrādi.

Vajadzības gadījumā Ralfs apsver domu uzdziedāt kādā Berlīnes krogā, jo vietējie kontakti viņam ir un sarunāt pavadošos mūziķus problēmu nebūtu. Runājot par pasākumiem Latvijā, Ralfs šaubās, vai pēc 15. novembra “viss beigsies” un pasākumu nozare atdzīvosies.

Vakcinēšanās jautājumā Ralfs ir skarbs – viņš neizprot, kādēļ daudzi latvieši neuzticas medicīnai, salīdzinot to ar zobārsta apmeklējumu vai Raimonda Paula koncertu – jūs taču nesāksiet šos profesionāļus mācīt, kā jālabo zobi vai jāspēlē klavieres? “Jau sen vajadzēja paziņot, ka jāvakcinējas visiem. Ja nevakcinējas, lai nopērk biļeti un pārceļas uz dzīvi valstī, kura izlēmusi, ka kovida nav.”

Visu rakstu lasiet izdevuma “Privātā dzīve” 2.-8. novembra numurā.

Iepriekšējais rakstsOtrdiena pienākusi ar skumju ziņu
Nākamais rakstsDiemžēl smagi saslimusi “X-faktora” trešās sezonas uzvarētāja