Rīgā, teritorijā starp Čiekurkalnu un Mežaparku, strauji veidojas jaunā Ezerparka apkaime ar paaugstinātas intensitātes apbūvi. Daudzstāvu dzīvojamie nami te mijas ar plašām biroju ēkām. Ņemot vērā Konkurences padomes secinājumus, ka daudzās Rīgas apkaimēs joprojām trūkst “Lidl” veikalu, un lai būtu tuvāk saviem daudzajiem klientiem, “Lidl Latvija” šeit, Ķīšezera ielā 8, uzsāk jauna veikala būvdarbus. Jau zināms, kur “Lidl” atvērs savu nākamo veikalu!

Veikals Ķīšezera ielā 8 būs pirmais “Lidl” Latvijā, kura celtniecībā izmantos nevis metāla, bet koka siju konstrukcijas. Šo tradicionālo un Latvijā tik pazīstamo celtniecības materiālu izmanto arī citu valstu “Lidl” veikalu celtniecībā. Koka izvēle ļauj samazināt celtniecības izmaksas un būvēt ēkas dabai draudzīgākā veidā. 

Jaunā “Lidl” veikala teritorijas apstādījumi plānoti, ņemot vērā trīspakāpju un divpakāpju apstādījumu joslu konceptu. Koku lielstādi šeit paredzēti no sugām, kas rudenī koku lapas iekrāsos skaistos, košos toņos. Kopumā plānots, ka teritorijā ap veikalu iestādīs gandrīz 860 košumkrūmus un koku lielstādus.

Bioloģiskās daudzveidības veicināšanai teritorijā ap Ķīšezera ielas veikalu izveidos jaunu “pilsētas pļavu”, kurā kombinētas dažādas graudzāles un ziemcietes, vienā pļavas kvadrātmetrā paredzot iespēju izaugt līdz pat 50 dažādu augu sugām.    

Ņemot vērā veikala atrašanos pie aktīvas satiksmes artērijas, šeit paredzētas 135 autostāvvietas, no kurām 7 rezervētas klientiem ar īpašām vajadzībām un 2 stāvvietas ģimenēm. Nav aizmirsts par blakus esošo veloceliņu – šeit paredzēta 20 velostatīvu uzstādīšana. 12 no tiem būs pie ēkas ieejas un 8 atradīsies teritorijā pie Ķīšezera ielas. Šeit atradīsies neliela atpūtas zona velosipēdistiem un pašapkalpošanās velosipēdu apkopes stacija.

Jauno “Lidl” veikalu projektēja “Diānas Zalānes projektēšanas birojs”, bet būvdarbus veiks “Selva Būve” speciālisti. Ķīšezera ielas “Lidl” veikala atklāšanas datumu publiskos tuvojoties tā atklāšanai. 

Par “Lidl”

“Lidl” kā daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group” ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem “Lidl” pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā.

SIA “Lidl Latvija” izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021. gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” ir 30 veikali 13 Latvijas pilsētās. Vairāk: Lidl.lv un LinkedIn.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsVai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?
Nākamais rakstsKā vienmēr izskatīties labi?