Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 12. aprīļa plkst. 6.30 līdz 15. aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 193 izsaukumus – 47 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā sešus uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un četrus uz mežu ugunsgrēku dzēšanu, 113 uz glābšanas darbiem, bet 33 izsaukumi bija maldinājumi. Diemžēl divi cilvēki traģiski gājuši bojā. Jaunā darba nedēļa sākusies ar skumjām vēstīm

Svētdien plkst. 22.03 VUGD saņēma izsaukumu uz Daugavpili, kur dega atkritumi 2 m2 platībā. Blakus degšanas vietai atradās cilvēks, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja nāvi. Plkst. 22.28 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikumā noslēdza. Savukārt sestdien Jāņa Čakstes ielā Jelgavā no ūdenstilpes izcelts bojāgājušais un nodots Valsts policijas nodarbinātajiem. Ugunsgrēkos šogad dzīvību zaudējuši 27 cilvēki, bet no ūdens izcelti 22 mirušie.

Svētdien plkst. 22.23 saņemts izsaukums uz Zaķu ielu Cēsīs, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāvā dzīvokļa sienā dega brusa 0,5 m2 platībā. No ēkas evakuēti septiņi cilvēki. Plkst. 23.13 ugunsgrēks likvidēts.

Šonakt un svētdien ugunsdzēsēji glābēji devās uz 46 izsaukumiem, kuros sazāģēja nolūzušus kokus vai to zarus un atbrīvoja ceļa braucamās daļas vai vadus no aizlūzušiem kokiem. Hāpsalas ielā Rīgā tika atbrīvotas arī divas vieglās automašīnas no nolūzuša koka zara.

Naktī uz svētdienu plkst. 00.15 saņemts izsaukums Strazdu ielā Liepājā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,1 m2 platībā. Dzīvoklī par spēcīgo sadūmojumu brīdināja dūmu detektors un to sadzirdējuši kaimiņi. Ar izbīdāmo kāpņu palīdzību, ugunsdzēsēji glābēji iekļuva dzīvoklī un no tā izglāba cilvēku, kurš nodots NMPD mediķiem. Plkst. 00.42 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Naktī uz sestdienu īsi pēc pulksten vieniem ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jēkabpils novada Rubenes pagastu, kur mežā apmaldījies cilvēks. Izmantojot autocisternas skaņas un gaismas signālus, cilvēkam norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Piektdien plkst. 21.42 VUGD saņēma izsaukumu uz Salaspils novada Salaspils pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamā māja 500 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās trīs cilvēki, no kuriem viens nodots NMPD mediķiem. Plkst. 00.35 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Rēzeknes novada Nagļu pagastā dega niedres četru hektāru platībā, bet Tukuma novada Cēres pagastā dega kūla 3,5 hektāru platībā.

Piektdien plkst. 8.37 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Jaunceltnes ielu Aizkrauklē, kur vienstāvu ražošanas ēkā dega jumts un skaidu ciklons 14 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, uzņēmuma darbinieki bija sākuši ugunsgrēka dzēšanu. Plkst. 11.12 ugunsgrēks likvidēts.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsDetektīviem nebija ne mazākās nojausmas! “Balss maskā” atmaskots Kokteilis
Nākamais rakstsBukmeikeri atklāj, cik spožas pašreiz izskatās Dona izredzes iekļūt Eirovīzijas finālā