Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 30. augusta plkst. 6.30 līdz 2. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 128 izsaukumus – 40 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divus uz mežu ugunsgrēku dzēšanu, 54 uz glābšanas darbiem, bet 34 izsaukumi bija maldinājumi. Dzīvību traģiski zaudējuši vairāki cilvēki. Jaunā nedēļa sākusies ar ļoti skumjām vēstīm

Piektdien plkst. 10.12 saņemta informācija, ka Cēsu novada Raiskuma pagastā notikusi vieglās un smagās automašīnas sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, no vieglās automašīnas atbrīvoja cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Neilgi pēc diviem pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Limbažu novada Skultes pagastu, kur bija notikusi vieglās un smagās automašīnas sadursme. No vieglās automašīnas, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvots bojāgājis cilvēks. Notikuma vietā atvienotas automašīnu akumulatoru klemmes, kā arī sakārtota ceļa braucamā daļa.

Vakarpusē Jelgavas novada Kalnciema pagastā ugunsdzēsēji glābēji, sazinoties ar cilvēku telefoniski un ieslēdzot autocisternas skaņas signālu, atrada mežā apmaldījušos cilvēku un palīdzēja viņa iziet no meža.

Piektdien Mārupes novada Salas pagastā no ūdenstilpes izcelts bojāgājis cilvēks, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Sestdien vakarā ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja izpletņlēcējam Saulkrastos. Cilvēks bija iepūsts koka zaros 15 metru augstumā. Izmantojot trīsposmu izbīdāmās kāpnes, ugunsdzēsēji glābēji piekļuva koka zaros iesprūdušajam cilvēkam un nocēla viņu zemē.

Svētdien plkst. 10.55 VUGD saņēma izsaukumu uz Dienvidu ielu Tukumā, kur atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma teritorijā dega piecus metrus augsta sadzīves atkritumu kaudze 800 m2 platībā. Plkst. 16.06 ugunsgrēka izplatīšanās tika ierobežota. No liesmām ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās nosargāt septiņus metrus attālumā esošo dīzeļdegvielas tvertni. Pirmdienas rītā ugunsdzēsēji glābēji turpina darbu notikuma vietā – atkritumu kaudzes tiek pārkrautas un pārbaudītas ar termokameru, lai konstatētu, vai kaudzes iekšienē kaut kur vēl nenotiek degšana.

Plkst. 13.09 saņemts izsaukums uz Pāvila ielu Ventspilī, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā dega dzīvoklis 25 m2 platībā un koridors 10 m2 platībā. No ēkas tika evakuēti četri cilvēki un divi suņi. Plkst. 14.59 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 15.48 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Siguldas novada Mālpils pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01 m2 platībā. Mēģinot dzēst ugunsgrēku, notikumā cieta cilvēks. Degšana tika likvidēta pirms VUGD ierašanās.

Plkst. 21.36 VUGD saņēma izsaukumu uz Preiļiem, kur dega vienstāva dārza māja 55 m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst. 23.44 ugunsgrēks likvidēts.

Šonakt plkst. 3.00 saņemts izsaukums uz Hipokrāta ielu Rīgā, kur deviņsstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 3 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no dzīvokļa evakuējās četri cilvēki. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 3.40.

Šogad ugunsnelaimes prasījušas 37 dzīvības, kamēr no ūdens izcelti jau 76 miruši cilvēki.

Svētdien valstī reģistrēti 92 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 18 personas. Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 382 administratīvo pārkāpuma lēmumi, tajā skaitā 195 par ātruma pārsniegšanu un viens par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākti pieci administratīvā pārkāpuma procesi un trīs kriminālprocesi, tāpat ir uzsākts viens kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X 

Iepriekšējais rakstsKāpēc Elīna Gluzunova pārskaitusies uz Niku Endziņu?
Nākamais rakstsLaika zīmju vērotājam par turpmāk septembrī gaidāmo sakāms kas būtisks