Jaunnedēļ valsts teritorijā ieplūdīs siltāka gaisa masa, kas dažviet nesīs atkusni. Termometra stabiņš pakāpsies virs 0° atzīmes un sniegs pāries slapjā sniegā un lietū, tomēr valsts austrumos saglabāsies ziemai raksturīgi laika apstākļi, vēsta Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC)

Nedēļas sākumā gaidāma atkala, daudzviet veidosies stiprs un bīstams apledojums! Gan gājējiem, gan pārējiem satiksmes dalībniekiem pārvietojoties ir jābūt uzmanīgiem! Gaidāmais atkusnis sarežģīs arī hidroloģisko situāciju, kusīs gan sniegs, gan ledus.

Tuvākajās dienās laika apstākļus noteikts ciklonu darbība. Naktī uz pirmdienu Latviju no dienvidiem sasniegs siltā fronte, daudzviet nesot nokrišņus, kā arī atkalu – sasalstošu lietu! Uz ietvēm, ceļiem un citām virsmām veidosies stiprs apledojums, ziemeļaustrumos pat ļoti stiprs! Arī otrdien saglabāsies līdzīgs laiks, radot nepatīkamus un bīstamus apstākļus gandrīz visā valsts teritorijā. Naktī uz otrdienu atsevišķos rajonos veidosies migla. Dominēs lēns līdz mērens austrumu vējš, kas otrdien piekrastē brāzmās sasniegs līdz 14 m/s. Minimālā gaisa temperatūra pirmdienas un otrdienas naktīs būs +1…-5° robežās, bet dienās temperatūra paaugstināsies līdz +3…-2°.

Līdz nedēļas izskaņai laikapstākļi būs mainīgi – palaikam gaidāmi nokrišņi, galvenokārt rietumos sniegs mīsies ar slapju sniegu un lietu, austrumos vairāk dominēs snigšana. Tādēļ arī valsts rietumu daļā sniega sega pakāpeniski sāks samazināties, tomēr austrumos tā saglabāsies vai pat vietām pieaugs. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidu puses. Gaisa temperatūra kā naktīs, tā arī dienās rietumos lielākoties pieturēsies virs 0° atzīmes, taču atsevišķās naktīs termometra stabiņš noslīdēs par pāris grādiem zemāk. Savukārt Latvijas austrumu daļā gaisa temperatūra saglabāsies -2…-7° robežās.

Iepriekšējais rakstsBrīdina par kritiskiem laikapstākļiem
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 12. februāris