Ar nopietnu brīdinājumu par gaidāmajiem laikapstākļiem klajā nācis Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) – visā valsts teritorijā veidosies bīstams apledojums. Brīdina par kritiskiem laikapstākļiem.

11.-12.02.2024. nakts otrajā pusē Latviju no dienvidiem sāks šķērsot nokrišņu zona, kas nesīs atkalu – sasalstošu lietu, smidzināšanu. Uz ceļiem un citām virsām veidosies stiprs apledojums, kas saglabāsies arī 12.02. dienā. Gaidāms, ka 12.02. no rīta vietām valsts ziemeļaustrumu rajonos apledojums būs ļoti stiprs.

Rīgā dzeltenais brīdinājums. 12.02.2024. no rīta, nokrišņu zonai sasniedzot galvaspilsētu, gaidāms sasalstošs lietus jeb atkala – uz ceļiem un ietvēm veidosies stiprs apledojums. Nokrišņi saglabāsies līdz vakaram.

ESI GATAVS, ka apledojums plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos u.c. āra aktivitātes. Pārvietojoties pa ceļiem, esi ļoti uzmanīgs, ieplāno ilgāku laiku. Apledos arī vadi un koku zari – to svars būtiski pieaugs un ir risks, ka tie lūzīs.

ESI INFORMĒTS par apledojuma veidošanos uz ceļiem un ietvēm. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Esi uzmanīgs gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu.

Brīdinājums spēkā no 12.02.2024. 01:00 līdz 12.02.2024. 20:00

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai nedēļai: 12. – 18. februāris
Nākamais rakstsJaunajā nedēļā laikapstākļi mainīgi, brīžam pat bīstami