Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 27. oktobra plkst. 6.30 līdz 30. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 118 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, 62 uz glābšanas darbiem, bet 21 izsaukums bija maldinājums. Diemžēl vairāki cilvēki traģiski gājuši bojā.

Piektdien plkst. 16.33 VUGD saņēma izsaukumu uz Balvu novadu, kur vienstāva dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēka jau deg ar atklātu liesmu 80 m2 platībā, turklāt tai jau ir iebrucis jumts. Ugunsdzēsēju glābēju darbu apgrūtināja tas, ka pie mājas nebija piebraucamo ceļu, līdz ar to pēdējos apmēram 200 metrus ugunsdzēsējiem glābējiem bija jāiet ar kājām, turklāt nesot visu nepieciešamo aprīkojumu. Dzēšanas darbu laikā ēkā atrasts bojāgājušais. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 21.27.

Savukārt, astoņos vakarā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Valkas novada Valkas pagastu, kur 80 m2 platībā dega vienstāva dzīvojamās mājas bēniņi un jumta konstrukcijas. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja vienu cilvēku. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 23.01.

Sestdien plkst. 11.37 saņemts izsaukums uz Tvaika ielu Rīgā, kur šķeldas kaudzes iekšpusē notiek degšana. Dzēšanas darbos iesaistīta objekta tehnika, lai varētu kaudzē veidot pārrāvumus un šķeldu pārkraut. Tas ļauj ugunsdzēsējiem glābējiem piekļūt gruzdošajām vietām. Jau gandrīz divas diennaktis turpinās šķeldas pārkraušanas un dzēšanas darbi.

Pustrijos pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Inčukalna ielu Rīgā, kur vieglā automašīna bija iebraukusi grāvī ar ūdeni. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēkus izcēla no automašīnas, iznesa no grāvja un nogādāja līdz NMPD mediķiem.

Plkst. 14.54 saņemts izsaukums uz Vangažu ielu Rīgā, kur 12 stāvu dzīvojamās mājas desmitā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 1 m2 platībā. Iekļūstot dzīvoklī, ugunsdzēsēji glābēji tajā atrada cilvēku, kurš izglābts un bija cietis ugunsgrēkā.

Pusseptiņos vakarā pēc ceļu satiksmes negadījuma Jaunciema 10.šķērslīnijā Rīgā ugunsdzēsēji glābēji no vieglās automašīnas atbrīvoja cilvēku, kurš negadījumā bija gājis bojā. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 18.26.

Svētdien pusvienpadsmitos dienā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ogres novada Ķeipenes pagastu, kur no dīķa izcēla cilvēku, kuram NMPD mediķi konstatēja nāvi. Pēc vienpadsmitiem darbs notikumā noslēdzās.

Plkst. 12.46 VUGD saņēma izsaukumu uz Dienvidkurzemes novada Pāvilostu, kur četrstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 30 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot glābšanas maskas, no trešā stāva izglāba divus cilvēkus un vēl divus cilvēkus no ceturtā stāva. Pirms VUGD ierašanās no degošā dzīvokļa kaimiņi izglāba cilvēku, kurš notikumā cieta un tika nodots NMPD darbiniekiem. Seši cilvēki no mājas bija evakuējušies pašu spēkiem. Dzēšanas darbos piedalījās arī Pāvilostas brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība. Plkst. 14.19 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 18.47 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Liepāju, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī bija degusi virtuve 5 m2 platībā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka degšana vairs nenotiek, bet telpa ir nokvēpusi. Dzīvoklī ugunsdzēsēji glābēji atrada bojāgājušu cilvēku. Plkst. 19.06 darbs notikumā noslēdzās.

Plkst. 19.48 VUGD saņēma izsaukumu uz Šmerļa ielu Rīgā, kur dega divstāvu šķūņa pirmais stāvs 100 m2 platībā, otrais stāvs 50 m2 platībā un jumts 50 m2 platībā. Plkst. 23.05 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 21.56 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jēkabpils novada Rites pagastu, kur pēc ceļu satiksmes negadījuma, izmantojot hidrauliskos instrumentus, no automašīnas atbrīvoja cilvēku un nodeva NMPD mediķiem. Plkst. 23.20 darbs notikuma vietā tika noslēgts.

Plkst. 23.15 tika saņemts izsaukums uz Murjāņu ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,2 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no dzīvokļa evakuēja vienu cilvēku, kurš notikumā cieta, un tika nodots NMPD darbiniekiem. Plkst. 23.37 darbs notikumā noslēdzās.

Iepriekšējais rakstsNedēļas horoskops 30. oktobrim – 5. novembrim
Nākamais rakstsJauna noziedzības tendence? Apdrošinātāji atklāj būtisku informāciju