Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 2. janvāra plkst. 6.30 līdz 3. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 60 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 38 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 22.01 VUGD saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Ķoņu pagastu, kur dega daudzdzīvokļu divstāvu dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg dzīvoklis pirmajā stāvā 25 m2 platībā. No ēkas otrā stāva tika izglābti trīs cilvēki. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās astoņi mājas iemītnieki. Notikumā strādāja arī Naukšēnu brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Plkst. 23.39 ugunsgrēks tika nodzēsts.

Jau ziņots, ka naktī uz 1. janvāri Valmieras novadā ugunsgrēkā dzīvību zaudēja divi cilvēki.

Vakar vakarā un šorīt 20 gadījumos ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama brauktuves atbrīvošanā no nolūzušiem kokiem. Rīgā un pierīgā saņemti astoņi izsaukumi, Vidzemes reģionā saņemti astoņi izsaukumi, Zemgales reģionā saņemti trīs izsaukumi, bet Latgales un Kurzemes reģionos pa vienam.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega vienstāvu saimniecības ēka, apstādījumu dekoratīvā apmale ar gaismas dekoriem, sodrēji divu ēku dūmvados, trīs vieglās automašīnas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, divos gadījumos atkritumi. Ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī sešos ceļu satiksmes negadījumos.

Iepriekšējais rakstsŠausmīgi notikumi Jaungada naktī risinājušies Ventspilī; lūdz atsaukties lieciniekus
Nākamais rakstsHoroskopa zīmes, kurām JANVĀRIS solās būt īpaši labvēlīgs