Vai arī tev rodas jautājums, ko iesākt ar neapēstajām Lieldienu olām? Pagatavo dažādus gardus ēdienus un iepriecini ar tiem sevi un savu ģimeni. Piedāvājam 3 receptes! Ko iesākt ar neapēstajām Lieldienu olām?
Ar olu pildītas gaļas bumbiņas
Nepieciešams:
- 500 g maltās gaļas;
- 1 jēla ola;
- 1 ēd.k. nevārītu rīsu;
- 1 vidēja izmēra sīpols;
- 3 cieti vārītas olas (sagriestas 4 daļās);
- 300 ml vistas buljona;
- 1 kārba tomātu savā sulā;
- nedaudz čili mērces;
- sasmalcināts ķiploks (pēc garšas);
- 3 lauru lapas;
- 3 ēd.k. svaiga, sagriezta koriandra;
- sāls.
- Ēdienu pasniedz ar vārītiem rīsiem.
Pagatavošana:
Bļodā sajauc malto gaļu, olu, rīsus, sāli un sīpolus. Masai jābūt mīkstai un viendabīgai. Sadala gaļu 12 bumbiņās. Ieliec olas ceturtdaļu katras gaļas bumbas vidū, un samīci, lai ola vienmērīgi pārklātos ar gaļu, izvidojot bumbiņu un saliek uz šķīvja. Pārklāj to ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī, kamēr gatavo pārējo.
Sablendē buljonu, konservētos tomātus, čili mērci un ķiploku, līdz izveidojas viendabīga masa. Izberz masu caur sietu un ielej katlā, ieliek iepriekš pagatavotās gaļas bumbas un lauru lapas. Visu uzvāra, uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē aptuveni 25 minūtes.
Pasniedz uzlejot uz rīsiem un apberot ar sagrieztu koriandru.
Vistu akniņas ar karamelizētiem sīpoliem un Madeiru
Nepieciešams:
- 3 ēd.k. olīveļļas;
- 3 smalki sagrieztu sīpolu;
- ~ 1 kg vistu akniņu, kas sagrieztas uz pusēm;
- ~ 100 g Madeiras (stiprināts deserta vīns ar alkohola saturu 18 – 20% );
- 2 cieti vārītas, sakapātas olas;
- 2 ēd.k. sakapātu, svaigu pētersīļu.
Pagatavošana:
Pannā uzkarsē 2 ēd.k. olīveļļas, pievieno sīpolus, sāli un piparus līdz sīpoli ir zeltaini brūni (aptuveni 15 minūtes), pārliek dziļā šķīvī. Tajā pašā pannā uzkarsē atlikušo eļļu. Vistu akniņas apkaisa ar sāli un pipariem, liek pannā un apbrūnina, taču tām iekšpusē vēl jābūt rozīgām. Liec tās uz sīpoliem.
Ielej pannā Madeiru, augstā temperatūrā, nepārtraukti maisot uzvāri un pavāri 1 minūti. Pārlej mērci sīpoliem un vistu akniņām, pārkaisi ar sakapātajām olām un pētersīļiem.
Ceptas maizītes ar olu, tomātiem un mocarellu
Nepieciešams:
- 4 hamburgeru maizītes;
- olīveļļa;
- 8 šķēles tomātu;
- 4 cieti vārītas, šķēlītes sagrieztas olas;
- sarīvēts mocarellas siers;
- baziliks;
- sāls.
Pagatavošana:
Tostē vai apcep uz pusēm pārgrieztas hamburgera maizītes un saliec uz pannas, uz kuras uzklāts cepamais papīrs. Apslaki maizītes ar olīveļļu, uzliec tomātu un olu šķēlītes un mazliet sarīvētā mocarellas siera, apkaisi ar baziliku un sāli. Cep 5 minūtes vai, kamēr siers izkusis.
Lai labi garšo!