Abi vadošie bulvārpreses izdevumi “Kas jauns” un “Privātā dzīve” savos 4. augusta numuros uz vāka likuši titulēto latviešu svarcēlāju Rebeku Kohu, kura 26. jūlija vakarā paziņojusi, ka pārgājusi islāmā un izdzēsusi visas ipriekšējās bildes no sava “Instagram” konta ar teju 90 tūkstošiem sekotāju.

Neiedziļinoties iemeslos (Rebekas līgavainis, diska metējs Moazs Mohameds Ibrahims no Kataras ir musulmanis) un respektējot sportistes izvēli, izdevumi tomēr uzrunājuši dažus viņai tuvu stāvošus cilvēkus.

Pati Rebeka atzinusi, ka savus nākotnes plānus ne privātajā dzīvē, ne sportā turpmāk publiski nekomentēs. Tāpat viņa lūgusi savu izvēli nekomentēt ģimeni, draugus un citus tuvu stāvošus cilvēkus. To apliecinājis arī viņas tēvs, kurš atteicās paust viedokli par pēkšņajām pārmaiņām meitas dzīvē.

 

 

View this post on Instagram

 

Eid holidays with my love♥️/ @moaazibrahim70 (Swipe left to see a gorgeous face and also my engagement ring ?) Part1️⃣ #eidmubarak #eidadha #holidays #hubby #fiance #love #relationships #relationshipgoals #couple #cute #muslim #hijab #hijabstyle #hijabgirls

A post shared by Rebeka Koha (@rebeka_koha) on

Neapmierināts ar sportistes darbībām ir leģendārais svarcēlājs, tagad treneris un Latvijas Svarcelšanas federācijas prezidents Viktors Ščerbatihs. Viņš norāda, ka nav nekas slikts, ka Rebeka pieņēmusi islāmu. Taču pavisam kas cits ir viņas sportiskā dzīve, kuru viņš vēl neesot gatavs komentēt. Kā atzinis treneris Eduards Andruškevičs, šobrīd nav zināms, kad svarcēlāja varētu startēt sacensībās. Viņš esot gatavs sportisti atbalstīt, ja viņa vēlēsies karjeru turpināt. Reiz Rebeka esot trenerim norādījusi, ka “visu mūžu stieņus necelšot”. Trešdien kļuvis zināms, ka sportiste nolēmusi beigt savu spožo un daudzsološo karjeru.

Arī Rebekas bijušais draugs, svarcēlājs Ritvars Suharevs nevēlājās plaši iztiržat šo tematu. Abi ir pazīstami kopš 12 gadu vecuma, vēlāk sagāja kopā, tad pašķīrās un vēlreiz atjaunoja attiecības, līdz aptuveni pirms gada tās pārtrūka pilnībā. Ritvars norāda, ka respektē ikviena cilvēka izvēli, ja viņš ir laimīgs. Viņš pāriešanā islāma neredz neko sliktu un neuzskata, ka visiem vajadzētu to apspriest. abi vairs nav ne draugi, ne ienaidnieki – vienkārši nekomunicē.

Koha (22) ir divkārtēja Eiropas čempione un divkārtēja pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēja kategorijās līdz 58 kg un 59 kg. Tāpat viņas kontā pārsteidzoša 4. vieta Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs pirms četriem gadiem (kategorijā līdz 53 kg) un neskaitāmas godalgas jauniešu un junioru čempionātos gan Eiropā, gan pasaules konkurencē.

Plašus materiālus par šo tematu meklējiet izdevumos “Kas jauns” un “Privātā dzīve”.

Iepriekšējais rakstsMeganas Mārklas labākā draudzene atklāj neglaimojošus faktus
Nākamais raksts“Paldies Dievam, vecāki veseli!” Milzīgais sprādziens Beirūtā noticis netālu no Hosama Abu Meri mājām