Pielāgojoties iedzīvotāju dzīves ātrajam tempam un domājot par viņu ērtībām, “Maxima Latvija” šogad būtiski paplašinās food-to-go un gatavo maltīšu “Meistara Marka” piedāvājumu, ar virkni veselīgiem kā Latvijas tradicionāliem, tā dažādas pasaules ēdieniem, kā arī svaigi spiestām sulām. Pircējiem būs pieejami vairāk nekā 20 jauni produkti, pakāpeniski nomainot arī iepakojumu uz vēl ērtāku un videi draudzīgu.

“Mūsu galvenā vērtība ir klienti, kuru gaumes un ēšanas paradumi ir ļoti atšķirīgi. Tādēļ rūpējamies, lai piedāvātais maltīšu klāsts būtu piemērots gan tradicionāli latvisku ēdienu cienītājiem, gan arī jaunu, mūsdienīgu garšu meklētājiem. Viens no šādiem jaunumiem ir burgeri, kas mūsu veikalos ir kopš pagājušā gada un ko turpmāk, aizvien augošā pieprasījuma dēļ, piedāvāsim jau četrās “Maxima” tirdzniecības vietās – divos “Maxima XXX” veikalos t/c Akropolē un A. Saharova ielā 20,  kā arī “Maxima Express” formāta veikalos –  Audēju ielā 15 un Gustava Zemgala gatvē 74. Redzot, ka Latvijas pircēji kļūst atvērtāki jaunām garšām, paplašināsim arī svaigi spiesto sulu sortimentu, piedāvājot jaunas, eksotiskākas garšas, piemēram, ķiršu, mandarīnu, vīnogu un citas,” stāsta “Maxima Latvija” pārtikas ražošanas departamenta direktors Vilnis Cīrulis.

Āzijas garšu piekritējiem turpmāk būs pieejams plašāks sortiments ar daudzveidīgām uzkodām un pamatēdieniem. Veikalos asāku garšu cienītāji varēs iegādāties taizemiešu zupu ar kokosa pienu un vistas gaļu, kā arī Hakka nūdeles ar vistas gaļu un dārzeņiem, savukārt maigāku garšu baudītāji novērtēs  “Butter chicken” – cāli krēmīgā indiešu mērcē ar rīsiem. Tāpat būs pieejamas dažādas vegāniskas uzkodas, tostarp, dārzeņu rullīšus “Spring rolls”, samosa ar kartupeļu un turku zirņu pildījumu, falafeļi. Bet itāļu virtuves cienītāji drīzumā varēs iegādāties  “Meistara marka” pastu Tagliatelle ar dārzeņiem, kā arī trīs veidu “Meistara markas” ņoki – ar gaļas mērci, ar kūpinātu lasi citronu mērcē un ar sēnēm.

Jaunumus sagaida arī Latvijas tradicionālās virtuves cienītājus. Gatavo maltīšu sortimentam pievienosies frikadeļu zupa un septiņi jauni gaļas un zivju izstrādājumi, to vidū arī divu veidu pastētes – tradicionālu ēdienu piekritējiem piemērotākā būs liellopu aknu, savukārt tiem, kuri vēlas dažādot garšu buķeti – vistu aknu pastēte ar pistācijām. Šī gada pavasarī tiks paplašināts arī “Meistara markas” pankūku sortiments, iekļaujot, pankūkas gan ar liellopa un vistas gaļu, šķiņķi un sieru, gan biezpiena un dārzeņu pildījumu, kā arī saldās pankūkas – ar āboliem un aprikozēm.

Tiem, kas vēlas maltīti ātri un ērti pagatavot paši, sākoties vasaras sezonai būs iespēja iegādāties dažādu marināžu vistas gaļas šašlikus, spārniņus un cepešus, kuru pagatavošanai nepieciešama vien silta cepeškrāsns vai grils.

Paplašinot produktu un gatavo maltīšu klāstu, būtiska uzmanība ir veltīta iepakojuma pilnveidošanai. Piemēram, “Maxima” gatavotie konditorejas izstrādājumi tiks iepakoti ekoloģiskos kartona iepakojumos, tai skaitā klasiskās kūkas, kūciņu izlases un šīs sezonas jaunums – individuālie toršu gabaliņi. Lai saglabātu svaigāku produkciju ilgāku laiku, tiks izmantota vakuum pakošana. Savukārt iecienītākos “Meistara markas” salātus turpmāk būs iespējams iegādāties ne tikai lielformāta veikalos ar plašām vitrīnām, bet arī mazāku formātu veikalos visā Latvijā, pateicoties 600 – 800 gramu ģimeņu iepakojumam. Tāpat līdzi ņemšanai ērti iepakotus turpmāk varēs iegādāties tādas maltītes kā cūkgaļas plovu, gargraudu rīsus ar dārzeņiem, kartupeļu sacepumu ar gaļu, lazanju, pelēkos zirņus ar žāvētu gaļu, sautētus kāpostus ar ribiņām un sautētus dārzeņus. Savukārtātri un ērti orientēties plašajos veikalu plauktos un atrast gatavās maltītes palīdzēs jauns produktu iepakojumu dizains.

Iepriekšējais rakstsDžemmas Skulmes tuvinieki saņēmuši iespaidīgu rēķinu par Mežaparka māju
Nākamais rakstsNaktī Varakļānos smagu avāriju piedzīvojis BMW ar 4 jauniešiem salonā