Aizvadītā nedēļa iesākās ar saulainu un siltu laiku, bet darba nedēļas vidū ciklonu darbības ietekmē pastiprinājās vējš, biežāk lija un vietām tika novēroti arī pērkona negaisi, kas lokāli nesa krasas vēja brāzmas un krusu. Paaugstinoties atmosfēras spiedienam, jaunā nedēļa iesāksies ar lielākoties sausu un saulainu, tomēr vēsu laiku, tikai vietām būs novērojams lietus. Naktīs daudzviet zāles virskārtā gaidāma salna 0…-2°. Arī dienās gaiss paliks vēsāks un termometra stabiņš teritorijas lielākajā daļā vairs nepārsniegs +15° atzīmi, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Laiks ļoti jūtami mainīsies: jaunākās prognozes 7 dienām!

Pirmdien gaidāms lielākoties saulains un sauss laiks. Pūšot lēnam vējam, naktī atsevišķos rajonos veidosies migla, kas pasliktinās redzamību. Naktī gaiss atdzisīs līdz +0…+5°, piekrastē +5…+10°, teritorijas lielākajā daļā ir iespējama salna, zāles virskārtā termometra stabiņam noslīdot līdz 0…-2° atzīmei. Dienā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +12…+15°.

Otrdien debesīs būs neliels mākoņu daudzums, bet pēcpusdienā mākoņu kļūs vairāk, valsts austrumu rajonos tie nesīs lietu. Pūtīs lēns vējš, bet dienā piekrastē pastiprināsies austrumu, ziemeļaustrumu vējš, un vietām Kurzemes ziemeļu daļā tas brāzmās sasniegs 14 m/s. Naktī gaiss atdzisīs līdz +1…+6°, daudzviet zāles virskārtā gaidāma salna 0…-2°, bet piekrastē būs ievērojami siltāk, tur +6…+11°. 

Naktī uz trešdienu daudzviet līs, bet dienā lietus gaidāms galvenokārt teritorijas ziemeļu daļā. Vējš no nakts otrās puses pierims un turpinās pūst lēni. Naktī gaiss atdzisīs līdz +6…+11°, dienā būs par pāris grādiem siltāk. Nedēļas otrajā pusē un brīvdienās debesis aizklās mākoņi un vietām sagaidīsim nelielu lietu. Gaiss saglabāsies vēss, naktīs atdziestot līdz +6…+11°, un dienā iesilstot vien līdz +10…+13°.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsSinoptiķim Bricim ir jaunas vēstis par laiku oktobra pirmajās dienās
Nākamais rakstsŠova veidotāji izplatījuši svarīgu ziņu “SuperBingo” spēlētājiem!