Ātrās ēdināšanas tirdzniecības segmentā tagad var nogaršot unikālu itāļu izcelsmes ēdienu – pinsu. Pinsa ir veselīga alternatīva tradicionālajai picai – nodrošina plašāku uzturvielu klāstu, satur vairāk ūdens un ir ilgstoši fermentēta, ļaujot organismam to vieglāk pārstrādāt. Latvija ir pirmā no Baltijas valstīm, kas ieviesusi pinsu degvielas uzpildes staciju ēdienu sortimentā un tā ir pieejama Circle K degvielas uzpildes staciju tīkla veikalos. Latvijā ienāk jauns ēdiens, veselīgāka picas alternatīva – pinsa
Pinsa būs izcila izvēle cilvēkiem, kas dodoties izbraukumos, meklē veselīgas maltīšu alternatīvas.
Kā stāsta Circle K Latvia ēdienu kategorijas vadītāja Santa Kavosa: “Esam novērojuši, ka mūsu klienti ne tikai meklē veselīgākas ēdienu izvēles, bet labprāt izmēģina pasaules ēdienu garšas. Arī ražotāji apgūst jaunas tehnoloģijas un veidus, kā uzlabot ēdienu kvalitāti. Picas ir populāra un iecienīta ēdienu izvēle Latvijā, tāpēc nolēmām dažādot sortimentu un klientiem piedāvāt veselīgāku picas alternatīvu. Pie mums var nogaršot divu veidu pinsas – trīs sieru un salami.”
Kā pinsa atšķiras no picas?
Tāpat kā picas, arī pinsas recepte nākusi no Itālijas. Ēdiena nosaukums “pinsa” cēlies no latīņu vārda “pinsere”, kas burtiski nozīmē “spiest mīklu ar rokām”. Pinsa ir kā picas “mākonis” ar kraukšķīgu tekstūru ārpusē un neticami mīkstu, gaisīgu iekšpusi. Tās unikālā garša un vieglā tekstūra ir veicinājusi pinsas popularitātes pieaugumu ne tikai Itālijā, bet arī citviet pasaulē. Vienkāršās un veselīgās sastāvdaļas, kā arī 72 stundu mīklas raudzēšanas metode padara pinsu par mazkaloriju, zemu ogļhidrātu un zemu tauku alternatīvu tradicionālajai picai.
Piestājot Circle K, klienti varēs nogaršot divu veidu pinsas – pinsu ar salami un pinsu ar trīs sieriem. Siera pinsas sastāvā ir trīs sieru izlase – čedaras siers, čedaras siers Red, Mozarella siers un mērce, savukārt salami pinsu papildina Vasaļu salami desa, čedaras siers, čedaras siers Red un mērce. Abu pinsu pamatne nesatur e-vielas, to sastāvā ir kvalitatīvi rīsu milti, sojas milti, augstvērtīgi kviešu milti ar zemu glutēna saturu (tikai 5%), ieraugs un neapstrādāta olīveļļa.
Latvijā ienāk jauns ēdiens, veselīgāka picas alternatīva – pinsa