Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 18. marta plkst. 6.30 līdz 19. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz kūlas ugunsgrēka dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi. Traģiski bojā gājuši vairāki cilvēki. Latviju šorīt pāršalkusi ziņa par lielu nelaimi Liepājā

Šorīt plkst. 06.54 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Liepāju, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 3 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji dzīvoklī atrada divus cilvēkus un nodeva viņus Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, kuri konstatēja cilvēku nāvi. Plkst. 08.20 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza.

Plkst. 17.11 VUGD saņēma informāciju, ka Pētersalas ielā Rīgā no neapsaimniekotas ēkas atdalās konstrukcijas, radot apdraudējumu. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu neapsaimniekotas ēkas ārsiena ir sagāzusies, apdraudot blakus esošās automašīnas. Par notikušo informēta Rīgas pašvaldība un Rīgas satiksme, kuras pārstāvji ieradās notikuma vietā. Ugunsdzēsēji glābēji apsekoja un ierobežoja teritoriju, kā arī pārvietoja trīs automašīnas. Rīgas domes pārstāvji tālāk organizēs ēkas demontāžu un plkst. 19.18 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza.

Plkst. 12.38 VUGD saņēma izsaukumu uz Preiļu novada Rušonas pagastu, kur ugunsdzēsēji glābēji no ezera izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas amatpersonām. Bojāgājušais atrasts zem ledus apmēram 150 metru attālumā no krasta.

Plkst. 11.17 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Brīvības gatvi Rīgā, kur piecstāvu sabiedriskās ēkas ceturtā stāva elektrosadales telpā dega elektrības skapis un vadi 3 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Plkst. 12.47 degšana likvidēta.

Vakar plkst. 08.36 tika  saņemts izsaukums uz Valmieras novada Sedu, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas un dīvāns 30 m2 platībā. No blakus esošā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji evakuēja cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Plkst. 10.12 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega četras dārza mājas, sodrēji ēkas dūmvadā, divas vieglās automašīnas, boilera sildelements un četros gadījumos atkritumi.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsŠīm horoskopa zīmēm 2024. gada marts solās būt veiksmīgs
Nākamais rakstsDzīvo no algas līdz algai? Eksperte iesaka, kā ietaupīt