Salds vai sāļš? Katram savs, un vienaldzīgo šajā jautājumā nav. Lieldienu rītam piestāv olu ēdieni, tāpēc kinoloģe un fitnesa trenere Monta Priede apvieno divus vienā – viņa kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski cep sāļās vafeles, kas ar greznu ceptas olas dekoru būs katra Lieldienu galda lepnums un neaizmirstams garšas baudījums. Lieldienu rīta sāļās vafeles

Monta ir uz “tu” ar četrkājainajiem draugiem – viņa zina gan to, kā izaudzināt pieklājīgu un paklausīgu suni, gan to, kas tam vislabāk garšo. Pagatavot pilnvērtīgu maltīti brašam rējējam Monta var itin viegli, bet savā virtuvē viņa nav biežs viesis.

“Parasti gatavo mans dzīvesbiedrs, es virtuvē uzturos ļoti reti. Parasti palīdzu galvenajam pavāram: gatavoju ēdiena sagataves, bet nekad negatavoju citiem pilnvērtīgu maltīti. Ja nu kaut ko sev, tad pēc uzturvērtības,” atklāj Monta. Arī iepērkas viņa impulsīvi un gandrīz katru dienu iegriežas veikalā.

Montai vislabāk garšo steiks. Šoreiz gan jāiztiek bez gaļas, tomēr sāļās garšas tiek liktas goda vietā: viesojoties pie Rimi šefpavāra Normunda Baranovska, Monta atklāj, cik vienkārši un lēti var pagatavot kaut ko tik šķietami izsmalcinātu kā sāļās vafeles ar pašgatavotu majonēzi. Noskaties video un iedvesmojies gardam Lieldienu rītam arī tu!

 

 

Lieldienu rīta sāļās vafeles

4 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 45 minūtes

Izmaksas kopā: 7,43 eiro

Cena par porciju: 1,86 eiro

 

Nepieciešams:

Mīklai:

400 ml kefīra Rimi;

200 g kviešu miltu Rimi;

200 g Tilsit siera Rimi;

100 g sviesta Rimi Smart;

2 olas Rimi;

1 ēdamk. garšvielu maisījuma;

2 tējk. cepamā pulvera;

10 g zaļo loku;

sāls pēc garšas;

eļļa cepšanai.

 

Majonēzei:
2 olu dzeltenumi;

180 ml olīvu izspaidu eļļas Rimi;

puse citrona;

2 tējk. sinepju Rimi;

sāls, pipari pēc garšas.

 

Pasniegšanai:

4 olas Rimi;

50 g spinātu.

 

Pagatavošana

Uz lēnas uguns izkausē sviestu. Lielā bļodā sarīvē sieru, pievieno kefīru, kausēto sviestu un olas dzeltenumu. Olas baltumu sakul tādā konsistencē, ka, apgāžot bļodu otrādi, tas nekrīt ārā. Pievieno miltus un garšvielu maisījumu, cepamo pulveri un sāli pēc garšas, kā arī sakulto olbaltumu. Sagriez lokus un iemaisi mīklā. Lej nedaudz mīklas vafeļu pannā, cep, līdz vafeles ir zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Atkārto, līdz visa mīkla ir izlietota.

Pagatavo majonēzi: mazā bļodiņā sajauc olu dzeltenumus, olīveļļu, pierīvē citrona mizu un izspied sulu. Pievieno sinepes, sāli un piparus pēc garšas. Ar mikseri vai rokas maisītāju puto, līdz iegūta viendabīga majonēze.

Izcep 4 olas pasniegšanai. Uz katras vafeles liec nedaudz majonēzes, virsū kārto ceptu olu un svaigus spinātus.

Par Rimi Latvia

Rimi Latvia ir vadošais pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmums Latvijā ar vairāk nekā 140 dažādu formātu veikaliem visā Latvijā (Rimi Hyper, Rimi Super, Rimi Mini un Rimi Express).  Kopš 2019. gada darbību uzsācis arī Rimi e-veikals, nodrošinot ērtu produktu iegādi internetā un piegādi vairākos Latvijas reģionos. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 5800 darbinieku. Rimi misija ir atbalstīt veselīgas un videi draudzīgas izvēles, padarot katru dienu arvien labāku mūsu pircējiem. Rimi Latvia ir daļa no uzņēmuma Rimi Baltic, kas apvieno vairāk nekā 305 Rimi veikalus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Vairāk: https://www.rimi.lv/

Iepriekšējais rakstsDaļa latviešu, kuri nodod iepakojumu taromātos, paveikuši milzīgu darbu
Nākamais rakstsVSAA nāk klajā ar svarīgu informāciju