Līgo naktī notikusi milzīga nelaime. Līgo svētku diennaktī valstī reģistrēti 102 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 27 personas un viena – gājusi bojā, vēsta Valsts policija.

24.jūnijā ap pulksten 01.40 Valsts policijā saņemta informācija, ka Valmieras novadā, Ēveles pagastā, Ēvelē noticis ceļu satiksmes negadījums – transportlīdzeklis uzbrauca divām gājējām, pēc notikušā aizbraucot prom no negadījuma vietas. Viena no sievietēm ar gūtajām traumām nogādāta medicīnas iestādē, taču otra – negadījuma vietā gāja bojā. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess, tiek skaidrots negadījuma izraisītājs – transportlīdzeklis un tā vadītājs.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 455 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 272 par ātruma pārsniegšanu un 1 par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākti astoņi administratīvo pārkāpumu procesi un 11 kriminālprocesi un viens kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu atrodoties, iespējams, narkotisko vielu reibumā.

Tāpat ziņots, ka Cēsu pusē aizturēts kravas auto vadītājs smagā reibumā.

Vēl divi cilvēki bojā gāja dienu pirms Līgo svētkiem.

22.jūnijā ap pulksten 07.40 Valsts policijā saņemta informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, ka Rēzeknes novadā, Silmalas pagastā, Vecružinā noticis ceļu satiksmes negadījums – vīrietis, vadot automašīnu “Nissan”, nobrauca no ceļa un apgāzās. Notikuma vietā gāja bojā transportlīdzekļa vadītājs, taču pasažieris guvis miesas bojājumus. Valsts policija uzsāktā kriminālprocesa ietvaros skaidro notikušā apstākļus.

22.jūnijā ap pulksten 09.10 Valsts policijā tika saņemta informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, ka Ludzas novadā, Kārsavā, Vienības un Dārzu ielu krustojumā noticis ceļu satiksmes negadījums – sadursme starp automašīnu “Volkswagen” un motociklu. Medicīnas iestādē tika nogādāts vīrietis, kurš atradās uz motocikla, savukārt otrs vīrietis, kurš atradās uz motocikla, gājis bojā. Valsts policija uzsāktā kriminālprocesa ietvaros skaidro notikušā apstākļus.

Seko mums arī Facebook un Instagram

Iepriekšējais rakstsBrīdina par laiku naktī uz ceturtdienu
Nākamais rakstsCeltnieks Jelgavas pusē piedzīvo pavērsienu