Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina par laiku sestdien. Dienas laikā, izvērtējot situāciju, iespējama brīdinājuma precizēšana, sašaurinot aptverto teritoriju un / vai paaugstinot brīdinājuma pakāpi! Ļoti nopietni brīdina par laiku tuvākajās stundās

13.07.2024. sākot no vēlas pēcpusdienas, gaidāms pērkona negaiss, vietām ar ļoti stiprām lietusgāzēm un krasām vēja brāzmām 20-24 m/s. Iespējama lielgraudu krusa. Sestdienas vakarā līdz plkst. 22.30 brīdinājums ir spēkā Rīgā.

 

Negaisi valsts austrumu daļā turpināsies arī svētdienas nakts pirmajā pusē. Dienas laikā, izvērtējot situāciju, iespējama brīdinājuma precizēšana, sašaurinot aptverto teritoriju un / vai mainot bīdinājuma pakāpi! 

11.jūlijā Latviju no rietumiem šķērsoja mākoņu un nokrišņu zonas, siltajā un mitrajā gaisa masā veidojās spēcīgas pērkona lietusgāzes un lokāli krasas vēja brāzmas. Lokāli intensīvie nokrišņi un vēja brāzmas, kas Bauskas novērojumu stacijā sasniedza 29 m/s, nesa lielus postījumus. 

Intensīvākie nokrišņi bija teritorijas centrālajos rajonos, kur dažviet nolijuši 15-21 mm. Naktī gaisa temperatūra teritorijas lielākajā daļā gaiss atdzisa tikai līdz +17…+22°. Dienā gaisa temperatūra Kurzemē sasniedza +21..+25°, bet centrālajos un austrumu rajonos +25…+31°. 

Arī sestdien Latviju šķērsos nokrišņu zona no dienvidrietumiem. Pēcpusdiena pērkona negaiss gaidāms rietumu un centrālajos rajonos, bet vakarā un svētdienas nakts sākumā sasniegs valsts austrumus. Vietām gaidāmi ļoti stipri nokrišņi, kā arī atkārtoti pastāv risks, ka lokāli tiks novērotas ļoti stipras, pat postošas vēja brāzmas, iespējama arī krusa. Operatīvi sekojot situācijai, tiks izplatīti atbilstošie brīdinājumi.

Jaunnedēļ saglabāsies vasarīgi silts laiks, vien atsevišķās dienās gaidāmi nokrišņi un iespējams pērkona negaiss. 

Aktuālajiem brīdinājumiem sekojiet līdzi https://bridinajumi.meteo.lv

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 13. jūlijs
Nākamais rakstsHOROSKOPS 2024. gada JŪLIJAM