Kad tavā vārdā sāk dēvēt skolas, ielas un pilsētas, zini – esi kļuvis slavens! Vēl labāk, ja tavā vārdā nosauc kādu ēdienu, jo tikai paēdis cilvēks ir laimīgs, un kurš gan negribētu citus darīt laimīgus! Mūziķis un mūzikas producents Markus Riva kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski ķeras pie vokpannas un gatavo eksotisko Čiva-Riva voku, ar ko pārsteigt horeogrāfi Lindu Šeļakovu-Paulausku. Markus Riva iepērkas spontāni un gatavo tad, kad tam atliek laiks
Kāpēc gan vajadzīgs pavārs, ja pašam padodas gatavošana un patīk eksperimentēt? Markus Riva ir pats sev galvenais pavārs. “Man pamatus iedeva vecmāmiņa, kura ļoti labi gatavoja. Vecmāmiņa man iemācīja cept ābolu biezpienmaizi, un es esmu to taisījis ar tofu sieru biezpiena vietā. Draugiem visbiežāk gatavoju visādus desertus un saldos ēdienus. Banānu maize ir tas, ko visbiežāk ceļu galdā,” atklāj Markus Riva.
Viņš gatavo tad, kad tam atliek laiks, un ēdienkarti izvēlas pēc sajūtām un pēc tā, cik ātri un ērti ēdiens ir pagatavojams. Arī iepērkas viņš spontāni, viņam ir svarīgi, lai visu laiku pa rokai būtu svaigi dārzeņi – Markus Rivas ēdienkartē nav gaļas. Tas gan nebūt netraucē ēst garšīgi un daudzveidīgi! Vislabāk mūziķim garšo krēmīgais sēņu risoto vai vegāniskā pasta, bet šoreiz par prieku horeogrāfei Lindai Šeļakovai- Paulauskai top gardais, lētais un mazliet eksotiskais Čiva-Riva, kuru Markus Riva meistaro vokpannā. Noskaties video un izmēģini arī tu!
Čiva-Riva voks
4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 50 minūtes
Izmaksas kopā: 10,71 eiro
Cena par porciju: 2,68 eiro
Nepieciešams:
1 sarkanais sīpols;
250 g rīsu nūdeļu Exotic Food, platās;
120 g konservētu ananasu gabaliņu Rimi Planet;
1 vidēja lieluma brokolis;
20 g zaļo loku;
1 saldā sarkanā paprika;
1 vidējs cukini vai kabacis;
sāls, pipari pēc garšas;
eļļa cepšanai.
Mērcei:
200 ml saldā čili mērces Rimi Planet;
3 ēdamk. gaišās sojas mērces Rimi;
4 ķiploka daiviņas;
4 ēdamk. ananasu sulas.
Pagatavošana
Nomizo un vidējos gabalos sagriez sarkano sīpolu, sagriez brokoli un papriku strēmelēs, kabaci (vai cukini) – pusgredzenos, bet zaļos lokus sakapā.
Lielā pannā vai wok pannā uzkarsē nedaudz eļļas. Apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno brokoli un papriku. Cep, līdz dārzeņi kļūst mīkstāki, bet saglabā kraukšķīgumu. Pievieno kabaci (vai cukini) un cep vēl pāris minūtes.
Tikmēr pagatavo nūdeles – katlā uzvāri ūdeni un pārlej ar to rīsu nūdeles. Atstāj uz 5 minūtēm, līdz tās kļūst mīkstas, pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un notecini.
Mērcei bļodā sajauc saldo čili mērci, gaišo sojas mērci un ananasu sulu. Pievieno saspiestas ķiploka daiviņas un samaisi, lai mērce kļūst viendabīga.
Pievieno ananasu gabaliņus dārzeņiem pannā un pārlej visu ar mērci. Samaisi un ļauj dārzeņiem sautēties 2–3 minūtes, lai tie uzsūktu garšas. Tad pievieno nūdeles un samaisi visu kopā, lai nūdeles pārklājas ar mērci un dārzeņiem. Paturi uz lēnas uguns vēl 2 minūtes, lai garšas sajaucas.
Pasniedz bļodiņās, pārkaisot ar svaigiem zaļajiem lociņiem.
Par Rimi Latvia
Rimi Latvia ir vadošais pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmums Latvijā ar vairāk nekā 130 dažādu formātu veikaliem visā Latvijā (Rimi Hyper, Rimi Super, Rimi Mini un Rimi Express). Kopš 2019. gada darbību uzsācis arī Rimi e-veikals, nodrošinot ērtu produktu iegādi internetā un piegādi vairākos Latvijas reģionos. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 5800 darbinieku. Rimi misija ir atbalstīt veselīgas un videi draudzīgas izvēles, padarot katru dienu arvien labāku mūsu pircējiem. Rimi Latvia ir daļa no uzņēmuma Rimi Baltic, kas apvieno vairāk nekā 305 Rimi veikalus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Vairāk: https://www.rimi.lv/