Kā pārsteigt mīļoto ar mazliet savādākām un daudzveidīgām vakariņām? Sarīko tako vakariņas! Svarīgi, ka šādām vakariņām sagatavoties var vienkārši un ātri  – tātad arī darbdienas vakarā. Atliek pa ceļam uz mājām vai iepriekš pēc savas un viesa gaumes sarūpēt dārzeņus, tako laiviņas vai tortiljas, dažādas piedevas un 20 minūtēs virtuvē pagatavot vakariņas, kas ne tikai ir nedaudz neikdienišķas, bet arī ar savu krāsaino izskatu rosina apetīti, atklāj Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.

Pasniedzot tako, katrs saliks vēlamo kombināciju pēc savām vēlmēm – asu tako ar gaļu, sieru vai izveidos veselīgu veģetāru tako ar pupiņām, dārzeņiem, gvakamoli. Lai Tex Mex vakariņas taptu ātrāk, droši palūdziet pārējiem vakariņotājiem vai mīļotajam, mīļotajai, kam tās veltāt, palīdzēt. Visticamāk, jebkurš nāks ar prieku palīgā! Mazs noslēpums – kopīgi gatavojot, otru cilvēku var arī labāk iepazīt! Iespējams, šādā veidā arī mazināsies mulsuma brīdis pirms vakariņām, ja vēl neesat tik labi pazīstami. Ciemiņam labāk uzticēt paveikt vieglāko, piemēram, sagriezt dārzeņus – tā viņš noteikti jutīsies noderīgs, bet arī nebūs sajūta, ka strādāts par daudz. 

“Mums patīk pulcēties pie laba ēdiena ar tiem, kuri mums rūp. Ar Tex Mex kopā būšana ir vēl lieliskāka! Lai baudītu vakariņās šo garšīgo un daudzveidīgo ēdienu, var šķist, ka bagātīgi klāts galds prasa daudz laika un pūļu! Tomēr tā nav – sagatavošanās ir ļoti viegla un prasīs tikai 20 minūtes – ja recepte sarežģītāka, tad nedaudz vairāk laika. Tako vakars kā kopīgi svētki ar mīļoto, vakariņas padarīs interesantākas un jautrākas, turklāt mūsu pieredze liecina, ka, vadoties pēc receptes, tako pagatavošana padodas pat iesācējiem virtuvē! Piemēram, atkarībā no izvēlētās receptes, iespējams kombinēt dažādas gardas piedevas, sacept malto liellopu gaļu ar tako garšvielām, sagriezt dārzeņus, salikt visus pārējos produktus bļodiņās. Recepti var viegli izveidot arī tieši pirms vakariņām, atkarībā no tā, kas pieejams. Ja kārojas siltas tortiljas, tās viegli jāapcep sausā pannā vai jāuzsilda uz plāts cepeškrāsnī,” padomos dalās Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.

Tex Mex  tako maltītes TOP produkti:

  • Mazās tortiljas
  • Tako groziņi
  • Salsa
  • Cepta maltā liellopu gaļa
  • Strēmelītēs sagrieztas salātlapas
  • Konservētas melnās pupiņas
  • Konservēta kukurūza
  • Asā paprika (svaiga vai marinēta)
  • Gvakamole (sasmalcināts avokado + tomāta kubiņi + koriandrs + laima sula + sāls un pipari)
  • Marinēti redīsi (vai citi marinēti dārzeņi, piem., gurķīši, sīpoli)
  • Rīvēts siers
  • Grieķu jogurts
  • Dip mērce ar siera garšu
  • Čili mērce
  • Laims
  • Koriandrs (svaigs)

Veģetārs tako pildījums ar klasiskām piedevām

Porciju skaits – 4

Sastāvdaļas

Veģetārais tako pildījums

  • 450 g dārzeņi (pēc izvēles)
  • 1 ēd.k. eļļa
  • 1 paciņa Santa Maria Tako garšvielu maisījums
  • 100 ml ūdens

Piedevas

  • 1 iepakojums Santa Maria laiviņas
  • 150 g ledus salāti
  • 200 g kukurūzas graudi
  • 0.5 gab. gurķis
  • 1 gab. sarkanais sīpols
  • 200 ml gvakamole
  • 1 burciņa Santa Maria Tako mērce, maigā 1 gab. mango
  • 2 ēd.k. Santa Maria Zaļais halapenjo 200 ml skābais krējums

Pagatavošana

  1. Sagriez dārzeņus un apcep eļļā augstā temperatūrā.
  2. Samazini temperatūru, pievieno garšvielu maisījumu un ūdeni.
  3. Pavāri zemā temperatūrā 5 minūtes.
  4. Uzsildi tako laiviņas vai tortiljas atbilstoši norādēm uz iepakojuma.
  5. Pasniedz tako pildījumu ar maizi un piedevām pēc savas izvēles.

Ieteikums! Pievieno skābajam krējumam vienu iepakojumu Santa Maria dip mērces maisījuma American Ranch 

 

Pikantās vistas fahitas

Klasiskās vistas fahitas ir ļoti viegli pagatavojamas. Pildiet mīkstās tortiljas ar pikantu vistas gaļu, rupji sagrieztiem dārzeņiem un maigo gvakamoli, lai pagatavotu gardas vakariņas!

Porciju skaits – 4

Fahitas

Sastāvdaļas

  • 0.5 iepakojums Santa Maria Kviešu pilngraudu tortiljas, vidējās
  • 1 paciņa Santa Maria Fahitas garšvielu maisījums
  • 500 g vistas fileja
  • 1 gab. sarkanā paprika
  • 1 gab. sīpols
  • 1 ēd.k. eļļa

Pasniegšanai

  • zaļie salāti
  • gvakamole
  • 1 buntīte koriandrs
  • 1 gab. laims

 

Pagatavošana

  1. Sagrieziet vistas gaļu, sīpolus un sarkano papriku tievās strēmelītēs.
  2. Cepiet gaļu eļļā uz karstas pannas, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Pievienojiet sīpolus un sarkano papriku.
  3. Pievienojiet garšvielu maisījumu un samaziniet plīts liesmu. Cepiet aptuveni 3 minūtes.
  4. Uzsildiet tortiljas, ievērojot norādījumus uz iepakojuma.
  5. Klājiet salātu lapas uz tortiljām. Lieciet fahitu pildījumu uz salātu lapām un virsū klājiet gvakamoli.
  6. Salokiet tortiljas un rotājiet ar laimu un koriandru.
  7. Pasniedziet nekavējoties un izbaudiet!
Iepriekšējais rakstsSērga turpinās: Astoņi stipri iereibuši šoferi svētdien braukuši ar sev nepiederošiem auto
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 14. februāris