Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12. decembra plkst. 6.30 līdz 13. decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 58 izsaukumus – astoņi uz ugunsgrēku dzēšanu, 44 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar no rīta Mārupes novada Salas pagastā bija notikusi sadursme starp sniega tīrīšanas mašīnas šķūri un vieglo automašīnu. Cilvēki no vieglās automašīnas izkļuva paši saviem spēkiem. Ar absorbenta palīdzību ugunsdzēsēji glābēji savāca uz brauktuves izlijušo hidraulisko eļļu. Ugunsdzēsēji glābēji vieglo automašīnu novilka no brauktuves.

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 154 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 13 personas. Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 340 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 45 par ātruma pārsniegšanu un 21 par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā ir uzsākti divi administratīvā pārkāpuma procesi un trīs kriminālprocesi, vēsta Valsts policija.

Plkst. 17.18 VUGD saņēma izsaukumu uz Maskavas ielu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā bija izveidojies sadūmojums. Notikuma vietā tika konstatēts, ka dzīvoklī bija dedzis dīvāns un sega 1 m2 platībā. Dzēšot ugunsgrēku, dzīvoklī esošais cilvēks cieta. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 17.32.

Saistībā ar spēcīgo snigšanu, pieauga saņemto izsaukumu skaits uz ceļu satiksmes negadījumu seku likvidēšanas darbiem un ceļa braucamās daļas atbrīvošanu no nolūzušiem kokiem.

Valmieras novada Kocēnu pagastā pēc divu automašīnu sadursmes ugunsdzēsēji glābēji divus cietušos cilvēkus nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, kā arī sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Kopumā ugunsdzēsēji glābēji vakar devās uz septiņiem ceļu satiksmes negadījumiem, no tiem četri bija notikuši Rīgā un Rīgas reģionā. Savukārt, sešas reizes ceļa braucamā daļa atbrīvota no nolūzušiem kokiem. Šie izsaukumi saņemti lielākoties Kurzemē.

Plkst. 23.28 VUGD saņēma izsaukumu uz Lielo ielu Daugavpilī, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva saimniecības ēka 120 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks, bet vēl vienu cilvēku no blakus esošās dzīvojamās mājas evakuēja ugunsdzēsēji glābēji. Plkst. 3.48 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega sodrēji trīs ēku dūmvados, siena, piededzis ēdiens, dīvāns un sadzīves mantas, autoiekrāvējs un divas vieglās automašīnas.

Iepriekšējais rakstsIzdevies atrast Rīgā pēc skolas pazudušo meiteni
Nākamais rakstsAktuāli: Kā izvēlēties ķermeņa formai atbilstošu apģērbu?