Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra speciālisti ceturtdien nopietni brīdina par laiku tuvākajās stundās.

06.07.2023. laika posmā no 12:00 līdz 15:00 vietām Latvijas austrumu daļā gaidāms pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām 15-19 m/s, stiprām lietusgāzēm, iespējama krusa, bet dažviet austrumu rajonos gaidāms pērkona negaiss ar ļoti stiprām lietusgāzēm. Negaiss turpināsies līdz vakaram.

 

ESI GATAVS ļoti stipram pērkona negaisam, lai varētu sevi pasargāt no zibens. Iespējamas krasas vēja brāzmas, krusa un lietusgāzes, kas izraisa strauju ūdens līmeņa celšanos un teritorijas applūšanu. Nolauzti koku zari vai koki, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas tiks nestas pa gaisu. Gaidāmi īpašumu bojājumi, traucēta transporta kustība un āra aktivitātes. Ieteicams meklēt patvērumu slēgtās telpās.

Neraugoties uz to, ka aizvadītajās dienās Latvijā ir lijis, lielākajā teritorijas daļā mežos joprojām saglabājas augsta ugunsbīstamība.

ESI INFORMĒTS, ka mežos un krūmāju teritorijās ir paaugstināta ugunsbīstamība. Esi piesardzīgs mežu un krūmāju tuvumā. Nekurini ugunskurus un nemet zemē izsmēķus! Aizdegšanās gadījumā uzreiz ziņo glābšanas dienestam!

Iepriekšējais rakstsAktieris Bulis piedzīvo šoku slimnīcā
Nākamais rakstsSvarīga ziņa izplatīta “Rimi” pircējiem!