Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteorlloģijas centra sinoptiķi brīdina par piektdien gaidāmo laiku.

12.01.2024. dienā, sākot no ziemeļrietumiem, Latviju šķērsos nokrišņu zona, kas daudzviet valsts austrumu daļā atnesīs stipru sniegu – sniega segas biezums palielināsies par 5-7 cm. Ceļi būs slideni, vietām redzamība snigšanas laikā pazemināsies līdz 500-1000 m, un dažviet gaidāms putenis!

12.01.2024. dienā, nokrišņu zonai šķērsojot Rīgu, gaidāma stipra snigšana – izveidosies 5 cm bieza sniega sega. Ceļi un ietves būs slidenas, brīžiem snigšanas laikā redzamība būs pasliktināta un gaidāms neliels putenis!

ESI INFORMĒTS par gaidāmo snigšanas intensitāti, kas var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Esi uzmanīgs gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu!

Daugavā turpinās ūdenslīmeņa kāpums, upēs sablīvējumi nedaudz izskalojas, tomēr tie saglabājas. Ledus vietām lokāli sakustas, kur tas nav bijis pietiekami stiprs. Daugavas posmā Piedruja – Vaikuļāni iespējamas krasākas ūdenslīmeņa svārstības, posmā Jersika – Pļaviņu ūdenskrātuve pakāpeniska paaugstināšanās. Zemākās palienes applūst, atsevišķos Daugavas posmos var applūst zemākās vietas. Šodien pie Vaikuļāniem iespējama zemāko vietu applūšana. Šodien 11.01.2024. ap 9.30 sākās ledus iešana pie Daugavpils, ūdenslīmenis paaugstinājās par ~ 50 cm. Šodien turpināsies ledus un vižņu iešana Daugavā posmā Piedruja – Vaikuļāni, iespējamas lokālas ledus sakustēšanās Daugavas posmā lejpus Vaikuļāniem.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 12. janvāris
Nākamais rakstsBrīvdienās un nākamnedēļ laiks jūtami mainīsies – prognozes 7 dienām!