Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina par laiku piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu.

02.02.2024. vakarā Latviju no rietumiem sāks šķērsot plaša nokrišņu zona. Naktī uz 03.02. vietām valsts austrumu daļā gaidāma stipra snigšana un arī atkala, un no rīta sniega segas biezums būs palielinājies par 5-6 cm. Redzamība snigšanas laikā brīžiem pasliktināsies līdz 200-500 m, un ceļi būs slideni.

ESI INFORMĒTS par gaidāmo snigšanas intensitāti, kas var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Esi uzmanīgs gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu!

Tāpat atcerēsimies, ka applūdušas upju palienes un zemākās vietas. Tuvākajās dienās turpināsies atkusnis, gaidāmi nokrišņi, paaugstināsies upju notece. Atkušņa ietekmē ledus zaudē izturību, atsevišķos posmos iespējama ledus iešana.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsPatīkams notikums gaidāms kādreiz tik populārā dziedātāja Andra Ērgļa dzīvē
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 3. februāris